ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Ξέσπασμα Μέσι στο ESPN: "Υπήρχαν δημοσιογράφοι που μου φέρονταν σαν να ήμουν αποτυχημένος"

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει την κατάκτηση του Copa America 2021 με την εθνική Αργεντινής | 10 Ιουλίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει την κατάκτηση του Copa America 2021 με την εθνική Αργεντινής | 10 Ιουλίου 2021 @2021 BRUNA PRADO/AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι ξέσπασε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο ESPN αναφερόμενος στην κατάκτηση του Copa America που του επέτρεψε να κάνει μετά από καιρό ωραίες διακοπές αλλά και στην άσχημη συμπεριφορά μερίδας δημοσιογράφων απέναντί του.

Το καλοκαίρι του 2021 δεν θα το ξεχάσει ποτέ ο Λιονέλ Μέσι καθώς αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του τόσο σε συλλογικό επίπεδο, με τη μετακόμισή του από την Μπαρτσελόνα -της οποίας ήταν μέλος της πρώτης ομάδας της από το 2004- στην Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και σε εθνικό, με την κατάκτηση του Copa America με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής μετά από τρεις σερί χαμένους τελικούς με την αλμπισελέστε (το 2014 από την Γερμανία στο Μουντιαλ, το 2015 και το 2016 από την Χιλή στο Copa America).

Το πόσο σημαντικό γεγονός ήταν η αναρρίχησή του στο θρόνο της Λατινικής Αμερικής με την αλμπισελέστε, 13 χρόνια μετά από την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στο Πεκίνο, το έδειξε μάλιστα μέσω τηλεφωνικής συνέντευξής του στο ESPN όπου προχώρησε σε κατάθεση ψυχης.

"Όταν κατακτήσαμε το τρόπαιο δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το είχα ονειρευτεί τόσο ώστε δεν μπορούσα να καταλάβω τί συνέβαινε. Ειλικρινά, το απολαμβάνω περισσότερο τώρα που βλέπω εκείνες τις εικόνες, όπου είχα παραλύσει.

Το να ξέρουμε πως δεν ήμασταν οι καλύτεροι στον κόσμο ήταν ένα σημείο καμπής για εμάς. Τώρα αυτό που θέλουμε είναι να αναπτυχθούμε ως ομάδα", δήλωσε αρχικά ο Pulga και πρόσθεσε:

"Επιτέλους έκανα όμορφες διακοπές από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα. Έπαιζα πάντα χωρίς να πετύχω το στόχο και οι πρώτες 15 ημέρες ήταν πικρές. Υπήρχαν δημοσιογράφοι που μου φέρονταν σαν να ήμουν αποτυχημένος και με κατηγορούσαν πως δεν ένιωθα τη φανέλα.

Θα πρέπει να αρχίσουμε έχοντας αποδεχτεί πως δεν είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Δεν ήμασταν πριν οι χειρότεροι και δεν είμαστε τώρα οι καλύτεροι".

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αφιέρωσε κατόπιν μελιστάλαχτα λόγια για τον εκλέκτορα της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Αξίζει να κερδίσει τα εύσημα για όλο αυτό. Ήταν εκείνος που ανέλαβε την εθνική Αργεντινής σε μία δύσκολη στιγμή, ήταν εκείνος που πίστεψε και έχτισε σιγά σιγά. Πάντα ήξερε τι ήθελε.

Εμπιστεύτηκε τους παίκτες, τα νέα πρόσωπα, τους νεαρούς. Κάναμε ένα άλμα μετά το Copa America και αρχίσαμε να ωριμάζουμε ως εθνική ομάδα".

H τηλεφωνική συνέντευξη του Λιονέλ Μέσι στο ESPN:

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ