ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάθετοι οι Εμπαπέ και Λεβαντόβσκι: "Όχι στο Μουντιάλ ανά δύο χρόνια"

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ με την Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μονακό | 12 Δεκεμβρίου 2021
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ με την Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μονακό | 12 Δεκεμβρίου 2021 @2021 CHRISTOPHE ENA/AP IMAGES

Οι Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Κιλιάν Εμπαπέ δεν δίστασαν να πάρουν θέση στη διαμάχη που έχει προκύψει για το κάθε πότε θα πρέπει να διεξάγεται Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους δύο παίκτες να είναι κατά της διεξαγωγής του τουρνουά κάθε δύο χρόνια.

Χωρίς αμφιβολία, οι Κιλιάν Εμπαπέ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ήταν δύο από τα πρόσωπα που τράβηξαν πάνω τους αμέτρητα φλας στο πλαίσιο των Globe Soccer Awards που έλαβαν χώρα την Δευτέρα (27/12) στο Ντουμπάι, με τον Γάλλο να παίρνει το βραβείο για τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο το 2021 και τον Πολωνό εκείνο του κορυφαίου σκόρερ για αυτό το ημερολογιακό έτος που από φέτος έχει και το όνομα του θρυλικού "Ντιέγκο Μαραντόνα".

Οι δύο παίκτες φρόντισαν πάντως να μαγνητίσουν το ενδιαφέρον και με δηλώσεις που έκαναν στο περιθώριο της βράβευσής τους, αφού φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν -ευγενικά μεν, κοφτά δε- την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή τελικής φάσης Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, πλάνο που θέλει να εισάγει η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

"Δεν συμφωνώ με το να γίνεται Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια. Με αυτό τον τρόπο το ποδόσφαιρο θα κάνει τις δυνάμεις των παικτών να εξαντληθούν", δήλωσε ο φορ της Μπάγερν, με τον στράικερ της Παρί να συμπληρώνει με νόημα:

"Το Μουντιάλ είναι ξεχωριστό ως διοργάνωση επειδή διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια".

Σημειώνεται πως ο Εμπαπέ αναφέρθηκε και στο θέμα του VAR και στο κατά πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο, με την γνώμη του να είναι η εξής:

"Είμαι υπέρ του VAR. Θα πρέπει ωστόσο να χρησιμοποιείται με σωστό τρόπο. Είναι αλήθεια πως οι διαιτητές μπορεί να κάνουν λάθη, είναι άνθρωποι, υπάρχει πίεση πάνω τους.

Αυτό όμως ισχύει και για εμάς τους παίκτες, ότανγια παράδειγμα περιμένουμε αρκετά λεπτά χωρίς να καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε ακόμα στην αρχή".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΜΠΑΓΕΡΝ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ