Χατζηδιάκος: Μόνο η ανακοίνωση απομένει για την παραμονή του στην Κοπεγχάγη

Τα τυπικά (φαίνεται πως) απομένουν, όπως συζητήθηκε στην εκπομπή του SPORT24, Box2Box, ώστε να επικυρωθεί η παραμονή του Παντελή Χατζηδιάκου στην Κοπεγχάγη, με τα “λιοντάρια” να αποφασίζουν για την ενεργοποίηση του buy out του διεθνή Έλληνα στόπερ από την Κάλιαρι.
Αμοιβαιότητα για συνέχιση της συνεργασίας, ουσιαστικά υπήρχε από την… πρώτη στιγμή της. Ο Παντελής Χατζηδιάκος άλλωστε, μιλώντας στο Box2Box στις αρχές Μαΐου το είχε, πρακτικά, επιβεβαιώσει από μεριάς του, διατρανώνοντας την επιθυμία του να παραμείνει στην Κοπεγχάγη και μετά το πέρας του δανεισμού του.
Κάποιες, μικρές, αμφιβολίες στο μεσοδιάστημα όντως υπήρξαν. Δεν είχαν να κάνουν όμως με τις σχέσεις και την προαναφερθείσα αβεβαιότητα, αλλά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό των “λιονταριών”, ο οποίος και εν πολλοίς θα περνούσε από την παραμονή ή όχι του προπονητή τους, του Γιόχαν Νίστρουπ.
Ο Δανός φλέρταρε με διάφορες γερμανικές ομάδες, βρέθηκε ομολογουμένως κοντά στην αποχώρηση, εν τούτοις όμως συμφωνήθηκε να παραμείνει για έναν (τουλάχιστον) ακόμη χρόνο στο “Πάρκεν”. Και αυτό, αυτομάτως, έφερε την παραμονή του “Χάτζη” πιο κοντά, αφού ο διεθνής στόπερ εξ αρχής αποτελούσε (και αποτελεί) προσωπική επιλογή του 37χρονου τεχνικού, ο οποίος στο πρόσωπο του Χατζηδιάκου βλέπει την “κολώνα” της αμυντικής γραμμής της ομάδας του και την εμπειρία που αναζητά.
Έτσι, οι νταμπλούχοι Δανίας κινήθηκαν για να ενεργοποιήσουν το πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρχε με την Κάλιαρι για την αγορά του 28χρονου κεντρικού αμυντικού (1,8 εκατ. ευρώ το προβλεπόμενο buy out), με τον ίδιο ουσιαστικά δεν… χρειάστηκε να υπάρξει διαπραγμάτευση, αφού και το πλαίσιο ήταν – από πέρυσι κιόλας – δεδομένο, αλλά και η επιθυμία και του ίδιου του Έλληνα διεθνή ήταν να παραμείνει, ρίχνοντας… άγκυρα στην πρωτεύουσα της Δανίας.
Οι διαπραγματεύσεις (όσες υπήρξαν) έχουν προχωρήσει τόσο ώστε με ασφάλεια να μπορεί να καταγραφεί πως το μόνο που απομένει ώστε να επικυρωθεί αυτή η συμφωνία και να τερματιστεί οριστικά η όποια (παρα)φιλολογία, είναι η… βούλα, να διευθετηθούν δηλαδή μερικές (περισσότερο χρηστικές…) λεπτομέρειες και να πέσουν οι υπογραφές.