ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξάνθη - Ιωνικός 1-2: Ανατροπή και πρόκριση σε τρία λεπτά με πρωταγωνιστή τον Τουράμ

Ο Τουράμ πανηγυρίζει το γκολ του για το 2-1 του Ιωνικού επί της Ξάνθης | 27 Οκτωβρίου 2021
Ο Τουράμ πανηγυρίζει το γκολ του για το 2-1 του Ιωνικού επί της Ξάνθης | 27 Οκτωβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Ιωνικός βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ξάνθη με 1-0 με τους Ακρίτες να είναι καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. αλλά οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Τουράμ που είχε μια ασίστ και ένα γκολ σε τρία λεπτά έφτασαν στην ανατροπή και την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ένα ματς όπου είχε πρωταγωνιστές την ομάδα της Ξάνθης και τον Τουράμ ο Ιωνικός ήταν αυτός που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 τελικά έκανε την ανατροπή σε τρία λεπτά και πήρε την πρόκριση με 2-1.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε ασίστ στο 1-1 και γκολ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του ενώ η Ξάνθη που ήταν καλύτερη σε όλο το ματς είχε γκολ, δοκάρι και χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες για να φτάσει στην πρόκριση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Ιωνικός κατάφερε σε τρεις τελικές να πετύχει δύο γκολ ενώ η Ξάνθη ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δη στο πρώτο 45λεπτο.

Η Ξάνθη βρέθηκε κοντά στο γκολ μόλις στο 5' όταν ο Βαλεριάνος ανέτρεψε τον Τσέλιο. Ο Αγγελάκης έδειξε την άσπρη βούλα με τον Ιμπραίμι να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.

Στο 26' ο Πλατέλλας με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον γκολκίπερ του Ιωνικού ο οποίος έπεσε στη γωνία του αλλά δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα. Ο σκόρερ που πέρυσι έπαιζε στον Ιωνικό δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε.

Η Ξάνθη θα μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ στο 31' αλλά ο Ιμπραίμι από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Αναγνωστόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος οι Ακρίτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ. Αυτό δεν ήρθε όμως και ο Ιωνικός από την πλευρά του με πρωταγωνιστή τον Τουράμ άρχισε να απειλεί. Ο Βραζιλιάνος είδε αρχικά να του ακυρώνεται λανθασμένα γκολ ως οφσάιντ στο 68'.

Στο 76' όμως ο Τουράμ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κεφαλιά του Μάναλη μέσα στην περιοχή, έκανε την ενέργεια, γύρισε παράλληλα προς τον επερχόμενο Ντάλσιο ο οποίος έκανε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Τουράμ έφυγε ωραία στο χώρο και με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του σε 2-1.

Παρά το εις βάρος τους σκορ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν ευκαιρίες, να απειλούν και να προσπαθούν για ένα δεύτερο τέρμα. Έφτασαν μάλιστα κοντά σε αυτό σε μια δύσκολη φάση στο 86' με τον Κρητικό να πλασάρει από κοντά και τον Βαφέα να διώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74' Μπάτζιος), Τζανακάκης (74' Δεληγιαννίδης), Δόρης (64' Κρητικός), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Τσέλιος (90'+1' Τ. Δημητριάδης), Μονρός, Ιμπραΐμι (74' Διαμαντόπουλος).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μύγας, Βαλεριάνος (61' Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46' Βαφέας), Κιάκος, Μπάσα (46' Άοσμαν), Ντάλσιο, Πογοσιάν (46' Γκοτσούλιας), Τουράμ, Μάναλης (85' Σάντσες).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΞΑΝΘΗ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ