ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξάνθη-Αρης 0-0

Ξάνθη-Αρης 0-0
ΞΑΝΘΗ ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΜΕΣΑ

Στο "λευκό" και άχρωμο 0-0, έμειναν Ξάνθη και Αρης στα "Πηγάδια" και η υπόθεση πρόκριση στους "4" έμεινε ανοικτή ενόψει επαναληπτικού

Με πρόσωπα "κλειδιά" να απουσιάζουν παρατάχθηκαν στο γήπεδο στα Πηγάδια, Ξάνθη και Αρης στο πρώτο από τα δύο ραντεβού τους για την μάχ η της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Από την μια οι Ακρίτες δεν είχαν στην αποστολή τους, τους Παπαδημητρίου και Ρατζίνσκι. Από την αντίπερα όχθη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε εκτός αποστολής τον σταρ των "κίτρινων" Αμορόζο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο "ορεξάτοι" στο παιχνίδι και με την τριάδα Τόμιτς, Γκρζέλακ και Λαμπριάκο να ταλαιπωρούν από νωρίς την αντίπαλη άμυνα αναζητούσαν από νωρίς ένα γκολ. Μετά από ένα όχι και τόσο ανησυχητικό σουτ του Ρίκκα στο 6', οι παίκτες του Κεχαγιά "αγγιξαν" το γκολ δέκα λεπτά αργότερα.

Μετά από λάθος πάσα του Ρονάλντο για τον Νέτο, ο Τόμιτς έγινε κάτοχός της, την γύρισε στον Γκρζέλακ που ελίχθηκε στο ύψος της περιοχής, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο την εστία του Χαλκιά.

Τρία λεπτά αργότερα, οι οπαδοί της Ξάνθης είδαν την ομάδα τους να χάνει άλλη μια καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκρζέλακ, η κεφαλιά του Ζουέλα απο το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε πάνω απο την εστία του Χαλκιά.

Ο Αρης μετά το πρώτο 20λεπτο ισορρόπησε τον ρυθμό αλλά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να οργανώσει το παιχνίδι του και να αναπτυχθεί σωστά απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη Ξάνθη. Συνέπεια το παιχνίδι κυρίως κέντρου να κυλήσει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου χωρίς την παραμικρή υποψία φάσης.

Στην επανάληψη οι Ακρίτες έδειξαν και πάλι το καλό πρόσωπο των πρώτων λεπτών σ το ματς, πιέζοντας τον αντίπαλο του. Στο 57', ο Γκρζέλακ απο αριστερά πρ αγματοποίησε την σέντρα, όμως ούτε ο Λαμπριάκος, ούτε ο Τόμιτς κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με την προβολή του Κροάτη μεσοεπιθετικού να περνάει πλάγια και άουτ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βλέποντας ότι η ομάδα του δυσκολεύεται να αντιδράσει άρχισε να δίνει πιο έντονα οδηγίες σ τους παίκτες του από τον πάγκο την ώρα μάλιστα που είχε σηκώσει όλους τους αναπληρωματικούς για προθέρμανση.

Η πρώτη καλή στιγμή των Θεσσαλονικιών σ το παιχνίδι έγινε σχεδόν με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Σ υγκεκριμένα, ο Αουρέλιο προωθήθηκε απο αριστερά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Κωστούλας που δεν απομάκρυνε σωστά πάσαρε άθελά του στον Σανσόν που κοντόλαρε σουτάρε απο το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Λυμπερόπουλου.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο ενώ την ίδια ώρα ο κ. Κουκουλάκης μοίραζε κίτρινες κάρτες (θα έπρεπε να είχε αποβάλει τον Ιβιτς με δέυτερη κίτρινη) και η "κοκορομαχία" των Λαμπριάκο και Αβρααμ Παπαδόπουλο συνεχίζονταν όπως και το τραγούδι από την εντυπωσιακή εξέδρα των οπαδών του Αρη (που δεν είχαν σταματήσει... ).

Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε και πάλι στο συγκρότημα του Κεχαγιά που βγήκε γρήγορα στην επίθεση με τον Γκρζέλακ από τ' αριστερά, γύρισε στο ύψος της περιοχής, ο Λαμπριάκος έκανε το κοντρόλ σούταρε όμως η μπάλα κατέληξε στον Χαλκιά που είχε σωστή τοποθέτηση.

Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ του Αρη, κρά τησε το μηδέν στην εστία του και λίγο πριν το φινάλε όταν σε εντυπωσιακό δυνατό σουτ του Τόμιτς, απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ το οποίο και πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ζαζαρόπουλος (Δράμας), Τρύφων (Δράμας)
Τέταρτος: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Κίτρινες: Τζιωρτζόπουλος, Γκρζέλακ / Ιβιτς, Γιάχιτς, Παπαδόπουλος, Αουρέλιο

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Skoda Ξάνθη (Ν. Κεχαγιάς): Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Τζιωρτζόπουλος, Ζουέλα, Διγκόζης (80' Αλβα), Τόμιτς, Κιντάνα (66' Πένκο), Ριζογιάννης, Ρίκκα, Γκρζέλακ, Λαμπριάκος.

Άρης (Ν. Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Παπαδόπουλος, Αουρέλιο, Νεμπεγλέρας, Νάτσο Γκαρσία (62' Σιστόν), Ίβιτς, Γιάχιτς, Κόκε (92' Πρίττας), Ρονάλντο, Φελίπε (83' Κάλβο).

Οι δηλώσεις των προπονητών:


Μπάγεβιτς: "Στη ρεβάνς την πρόκριση"


Το τελικό 0-0 στα Πηγάδια στον πρώτο προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδος με την Skoda Ξάνθη άφησε ικανοποιημένο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο τεχνικός του Άρη πάντως στην διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου εξέφρασε το θέλω που υπάρχει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης εν όψει του επαναληπτικού και της νίκη πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

" Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και θεωρώ ότι το 0-0 είναι δίκαιο αποτέλεσμα", ήταν το πρώτο σχόλιο του "Ντούσκο" που πρόσθεσε:

" Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι κάποια ομάδα έχει αποκτήσει πλεονέκτημα για την πρόκριση γιατί το αποτέλεσμα είναι πονηρό και το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις. Εμείς θέλουμε στην ρεβάνς να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση. Σίγουρα η ομάδα μπορούσε να παίξει καλύτερα, παρόλα αυτά το 0-0 δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα".

Σε ερώτηση για το ότι ο Ίβιτς δεν αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φάουλ του επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ποτέ του δεν σχολιάζει την διαιτησία ενώ σχετικά με το παιχνίδι πρωταθλήματος που ακολουθεί με τον Ατρόμητο σημείωσε:

" Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι διαφορετικό και δύσκολο. Σίγουρα θα έχουμε αλλαγές. Θέλουμε την νίκη όπως και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για να προχωρήσουμε όπως πρέπει στο πρωτάθλημα".

Κεχαγιάς: "Ανοιχτοί λογαριασμοί"


Ανοιχτή χαρακτήρισε την υπόθεση πρόκριση ο τεχνικός της Skoda Ξάνθη, Νίκος Κεχαγιάς, ενώ μεταξύ άλλων στάθηκε και στην απουσία του Ραντζίσκι για την ομάδα του.

" Είχαμε την κατοχή της μπάλας και 2-3 καλές ευκαιρίες για να πάρουμε την νίκη ενώ δεν θυμάμαι ο Άρης να έκανε κάποια καλή ευκαιρία. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών και για το γεγονός ότι πάλεψαν για το θετικό αποτέλεσμα", ενώ όσον αφορά το τελικό 0-0 είπε:

" Το 0-0 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς και οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες γιατί ένα εκτός έδρας γκολ μπορεί να κάνει την διαφορά".

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Ραντζίσκι σημείωσε: " Σίγουρα ήταν σημαντική η απώλεια του Ραντζίσκι. Είναι ένας παίκτης που από το πουθενά μπορεί να σκοράρει. Ωστόσο πρέπει να βρούμε τους τρόπους να σκοράρουμε και χωρίς αυτόν", κι όσο για το αν παρέταξε την ομάδα του συντηρητικά είπε:

" Έχω δείξει την φιλοσοφία μου ότι είναι επιθετική αλλά ο Άρης είχε γεμάτο κέντρο και δεν μας άφησε να κάνουμε φάσεις".






















































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ