ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

WTA Rankings: Επέστρεψε στο Νο18 η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Αράντσα Ρους στο Wimbledon
Η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Αράντσα Ρους στο Wimbledon © 2021 AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στο νο18 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως ανακοίνωσε η WTA.

Η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Μόντρεαλ έχοντας ανέβει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη, επιστρέφοντας ουσιαστικά και τυπικά στο Νο18 μετά από την... ισοβαθμία των προηγούμενων 2 εβδομάδων με την Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα, η οποία ανέβηκε στο Νο17.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχει συγκεντρώσει 3.295 βαθμούς, ωστόσο παραμένει σε απόσταση βολής με τις παραπάνω θέσεις, αλλά και με τις παρακάτω. Το γεγονός ότι τόσο το 2019, όσο και το 2018 δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τον 1ο γύρο στο Μόντρεαλ της ανοίγει το δρόμο για ένα πιθανόν new career ranking την επόμενη Δευτέρα.

Αρκετές αλλαγές ωστόσο είχαμε και στο Top10 των γυναικών, όπου υπήρξαν ανακατατάξεις από το Νο5 και κάτω. Από μια θέση κέρδισαν Ελίνα Σβιτολίνα και Καρολίνα Πλίσκοβα, που βρίσκονται στο Νο5 και Νο6 αντίστοιχα, ενώ η πιο σημαντική αλλαγή δεν ήταν άλλη από την είσοδο της Τσέχας Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα στην πρώτη 10άδα.

Από εκεί και πέρα η "χρυσή" Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μπελίντα Μπέτσιτς κέρδισε μια θέση και πλέον βρίσκεται στο Νο11, ενώ 3 θέσεις έχασε η πρώην Νο1 του κόσμου Σιμόνα Χάλεπ που υποχώρησε στο Νο13, ενώ η επίσης πρώην Νο1 και κάτοχος 23ων Grand Slam, Σερίνα Γουίλιαμς, βρίσκεται στο Νο20 χάνοντας 4 θέσεις.

Η πρώτη 4άδα έμεινε σταθερή για μια ακόμη εβδομάδα με την Άσλεϊ Μπάρτι να είναι στο Νο1 και τις Ναόμι Οσάκα, Αρίνα Σαμπαλένκα και Σοφία Κένιν να ακολουθούν.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ