ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Βόμβα στην Premier League: Η Σίτι στο σκαμνί για δεκάδες οικονομικές παραβάσεις από το 2009 έως το 2018

Manchester City's head coach Pep Guardiola sits on the bench before the start of the English Premier League soccer match between Manchester City and Fulham at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Nov. 5, 2022. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's head coach Pep Guardiola sits on the bench before the start of the English Premier League soccer match between Manchester City and Fulham at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Nov. 5, 2022. (AP Photo/) 2022 DAVE THOMPSON / AP PHOTO

Βόμβα στην Αγγλία. Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια η έρευνα της Premier League για τυχόν παραβάσεις του FFP από τη Σίτι.

Η έρευνα της Premier League για τυχόν παραβάσεις του FFP από την Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβάσεις για όλες τις σεζόν από το 2009 έως και το 2018.

Η έρευνα της Premier League για τις οικονομικές δραστηριότητες της Σίτι ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 και σήμερα ανακοινώθηκε το αποτέλεσμά της. Η Premier League ανακοίνωσε πως η Σίτι είναι ένοχη για πάνω από 100 παραβιάσεις, για εννέα σεζόν, από το 2009 έως το 2018.

Πριν μερικούς μήνες, αποκλειστικό δημοσίευμα του Spiegel ισχυριζόταν πως τα ευρήματα της έρευνας αφορούν παράνομες πληρωμές σε παίκτες κάτω των 18, φουσκωμένες χορηγικές συμφωνίες και κρυφές πληρωμές συμβολαίων.

Θυμίζουμε ότι μετά την αντίστοιχη έρευνα της UEFA, η Σίτι τιμωρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα προσέφυγε στο CAS και τον Ιούλιο του 2020 πέτυχε την άρση της ποινής, λόγω παραγραφής. Αντίστοιχος κανονισμός για την χρονική απόσταση από την τέλεση των αδικημάτων δεν υπάρχει στην Premier League.

Σύμφωνα με τους Times, η Σίτι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αφαίρεση βαθμών, ακόμα και αποβολή από το πρωτάθλημα.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ