ΒΟΛΟΣ

Βόλος: Ο Οσβάλντ Τανσό και επίσημα ο νέος προπονητής της ομάδας της Μαγνησίας

Ο νέος προπονητής του Βόλου Οσβάλντ Τάνσο | 27 Ιουνίου 2022
Ο νέος προπονητής του Βόλου Οσβάλντ Τάνσο | 27 Ιουνίου 2022 RRINT SCREEN

Το μεσημέρι της Δευτέρας (27/6) ο Αχιλλέας Μπέος προχώρησε στην παρουσίαση και επίσημα του νέου τεχνικού της ομάδας του Βόλου, Οσβάλντ Τανσό, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα της Μαγνησίας.

Τον προπονητή Οσβάλντ Τανσό παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/6) ο Αχιλλέας Μπέος με τον έμπειρο τεχνικό να αναλαμβάνει και επίσημα την ομάδα του Βόλου για τη σεζόν 2022-23.

Ο Τανσό έχει θητεία κυρίως στους πάγκους ομάδων της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας καθώς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από ομάδες της τρίτης κατηγορίας, όπως τη Λα Βιτρίν και την Βέντε Πουαρέ. Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Χάβρης, στην οποία έμεινε για μια τριετία.

Τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας στη χώρα του ήταν η Αμιάν στην οποία ανέλαβε πρώτος προπονητής τον Σεπτέμβριο του 2020 και παρέμεινε στον πάγκο της ως το καλοκαίρι του 2021, τερματίζοντας στην 7η θέση της Β' Γαλλίας.

Ο Μπέος παρουσίασε τον Γάλλο τενικό ο οποίος έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις για τη συνεργασία του με την ομάδα της Μαγνησίας και μάλιστα αναφέρθηκε στις πρώτες του σκέψεις.

Στο τεχνικό τιμ του Βόλου θα βρίσκονται από σήμερα και ο Γάλλος Σεμπαστιάν Ζαν Εντουάρντ Μελκίτ, ενώ γυμναστής της ομάδας ανέλαβε ο Παναγιώτης Κονομάρας. Αμεσος συνεργάτης του Οσβάλντ Τανσό θα είναι ο Κώστας Μπράτσος, ενώ στο τεχνικό τιμ παραμένει ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος (προπονητής τερματοφυλάκων) και ο Κώστας Παρασκευόπουλος (Β’ γυμναστής)

Στη διάρκεια της παρουσίασης ο ισχύρος άνδρας της ομάδας του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας και που βρίσσκεται η υπόθεση τονίζοντας πως υπάρχουν δύο εταιρείες που εξακολουθούν να ψάχνουν τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας για να προχωρήσουν στην αγορά της.

Με τον ίδιο να δηλώνει όμως πως έχει βαρεθεί να ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλει επιτέλους να ξεκουραστεί. Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Τους τελευταίους 2-3 μήνες, υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον από 6-7 επενδυτές. Η αλήθεια είναι ότι οι τέσσερις κόπηκαν αμέσως, είτε επειδή δεν είχαν τις δυνατότητες, είτε επειδή είχαν διαφορετικούς στόχους κι ενδιαφέροντα από εμάς. Δεν ήθελαν να επενδύσουν κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Υπήρξαν, όμως, δύο εταιρίες, με έντονο ενδιαφέρον, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με ανθρώπους, εντός Ελλάδας, που είναι άμεσοι συνεργάτες των επενδυτών. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, συνεχίζουν το “ψάξιμο”, πώς θα ολοκληρωθεί η συμφωνία. Δεν είναι πρωταρχικός στόχος ή σκοπός το οικονομικό, αυτό είναι το τελευταίο. Το σημαντικό είναι η διάδοχη κατάσταση να μπορέσει, τη συγκεκριμένη ομάδα, να την επεκτείνει, να τη βελτιώσει, να την κάνει να μεγαλουργήσει σε όλα τα επίπεδα. Δε δημιουργήσαμε κάτι, για να το πετάξουμε. Θέλουμε ο Βόλος να δημιουργήσει περισσότερους φιλάθλους, να παίξει πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και να κερδίσει κι άλλους υποστηρικτές, εντός κι εκτός Μαγνησίας.

Σε πέντε με δέκα μέρες, θα υπάρχει κατάληξη, θετική ή αρνητική. Να πω στον κόσμο του Βόλου ότι η σημερινή ομάδα δημιουργήθηκε σε μία πόλη, με δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία, τουλάχιστον "στα χαρτιά", τη Νίκη και τον Ολυμπιακό. Ήταν δύσκολο να επιβιώσει, ο μόνος τρόπος ήταν να υπερτερεί σε όλα τα επίπεδα κι ο κόσμος να την αγκαλιάσει.

Να υπάρχει ειλικρίνεια και συνέπεια, να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, οικονομικές και μη. Και τα καταφέραμε. "
"Πατάμε ένα κουμπί" και βγάζουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αυτό το καταφέρνουν ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα, μετρημένες στα δάχτυλα του χεριού.

Υπάρχουν καθημερινά, στη Super League 1 και 2, δεκάδες προσφυγές που φτάνουν στα γραφεία, στο όνομα ΠΑΕ Βόλος δεν υπάρχει ούτε μία. Αυτά είναι προτερήματα για μία νέα ομάδα, συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πειθαρχία, γι’ αυτό και δεν ανησυχώ ότι θα βρεθεί κάποιος ή κάποιοι να πάρουν την ομάδα και να συνεχίσουν αυτό που ξεκινήσαμε".

Και τόνισε:

"Δε χωράνε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Ξέρετε πως όταν κάνω κάτι, παθιάζομαι, δίνω όλη μου τη δύναμη. Αυτή τη δύναμη θέλω να τη δώσω στην αγαπημένη μου πόλη, τον Βόλο, που ο κόσμος μου έδωσε τα κλειδιά της και δε θέλω να τον διαψεύσω. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φύγω από το ποδόσφαιρο, μακάρι να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος διάδοχος".

Για το αν θα παραδοθεί έτοιμη η ομάδα στους υποψήφιους αγοραστές ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι δεν αγχώνεται, ούτε βιάζεται, ζητώντας να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος από τους υποψήφιους επενδυτές, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι "Αν κι εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, σε 2-3 μέρες, θα υπάρχουν κενά στον σχεδιασμό. Αν ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, θα είναι έτοιμη η ομάδα και θα παραδοθεί αυτούσια".

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας:

"Δύο εταιρίες ενδιαφέρονται, με το που υπάρξει νέος ιδιοκτήτης, ο Αχιλλέας Μπέος τελείωσε από το ποδόσφαιρο. Έχω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω, έχω πέντε παιδιά, έχω τον Δήμο Βόλου και προσωπική ζωή, μπορώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε μένα και τη σύντροφό μου. Στη ζωή, υπάρχει αρχή και τέλος.

Ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Μπορείτε να αναλογιστείτε τον λόγο. Ο λόγος είναι ο τρόπος σκέψης που έχουν ορισμένοι άνθρωποι για το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα λοιδωρήθηκα, έφαγα λάσπη, οδηγήθηκα στη φυλακή, δε θέλω ούτε ο χειρότερος εχθρός μου να βιώσει, όσα βίωσα. Βγήκα νικητής απ’ όλο αυτό, δυνατός. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο δε λειτουργεί με συγκεκριμένους όρους. Κυβέρνηση και ΕΠΟ οφείλουν να βάλουν τους όρους που θα ισχύουν για όλες τις ομάδες.

Η μικρή και η μεγάλη ομάδα πρέπει να φαίνεται στο γήπεδο, κι όχι στα χαρτιά. Στην Ελλάδα, τους όρους τους βάζει το “Big 4″, όπως μόνες τους βαφτίστηκαν κάποιες ομάδες, και είναι όλες προς όφελος δικό τους κι όχι προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου".

TAGS ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ