UEFA

"Βολές" Τσέφεριν σε Ινφαντίνο: "Όσο είμαι πρόεδρος, τα χρήματα δεν θα κυβερνούν"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν © 2017 DARKO VOJINOVIC/AP IMAGES

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν δίστασε να εξαπολύσει "βολές" κατά του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, για τη νέα μορφή που προτείνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση της FIFA.

Πριν από μερικούς μήνες ο όμοιός του στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Τζάνι Ινφαντίνο, παρουσίασε για πρώτη φορά το μυστηριώδες πρότζεκτ ύψους 21 δις ευρώ που αφορούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Από τη μεριά της, η UEFA είναι αντίθετη με τη νέα μορφή που προτείνει η FIFA, όπου θα συμμετέχουν 24 ομάδες και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα καλοκαίρια από το 2021.

Μάλιστα, ο Τσέφεριν δεν δίστασε να κάνει λόγω για οικονομικά συμφέροντα και αισχροκέρδεια.

"Όσο είμαι πρόεδρος της UEFA, δεν θα υπάρχει μέρος για επιδίωξη εγωιστικών προσπαθειών ή να κρυβόμαστε πίσω από ψεύτικα προσχήματα", δήλωσε αρχικά ο Τσέφεριν για να προσθέσει:

"Τα χρήματα δεν κυβερνούν και το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση. Δεν θα αφήσω κανέναν να θυσιάσει τις δομές του στο βωμό μιας πολύ κυνικής και αδίστακτης εμπορικότητας.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι τυφλωμένοι από την επιδίωξη του κέρδους σκέφτονται να πουλήσουν την ψυχή των τουρνουά ποδοσφαίρου σε νεφελώδη ιδιωτικά κεφάλαια", κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

TAGS UEFA FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ