ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Βολές" Ματεράτσι: "Ο Τουράμ δεν αποχώρησε από το γήπεδο όταν έβριζαν τη μάνα μου"

Ο Μάρκο Ματεράτσι στα βραβεία της FIFA το 2019
Ο Μάρκο Ματεράτσι στα βραβεία της FIFA το 2019 © 2019 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο Λιλιάν Τουράμ έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για τον ρατσισμό, ωστόσο ο Μάρκο Ματεράτσι δεν δίστασε να τον κατηγορήσει, τονίζοντας πως όταν οπαδοί έβριζαν τη δική του μητέρα του εκείνος δεν αποχώρησε από το γήπεδο.

Ο παλαίμαχος Γάλλος αμυντικός, Λιλιάν Τουράμ, έχει τοποθετηθεί πολλές φορές για τα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων σε ποδοσφαιριστές και πρόσφατα υποστήριξε ότι οι "λευκοί" παίκτες πρέπει να αντιδρούν όταν λαμβάνουν χώρια τέτοιου είδους περιστατικά: "Οι λευκοί παίκτες δεν πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί στον αγώνα κατά του ρατσισμού", είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει, ενώ στο στο φεστιβάλ του Gazzetta dello Sport, Festival dello Sport τόνισε:

"Μην σκέφτεσαι σαν μαύρος, μη σκέφτεσαι σαν λευκός, μην σκέφτεσαι σαν Γάλλος ή Σενεγαλέζος. Σκέψου σαν άνθρωπος. Αν θέλουμε να είμαστε πιο έξυπνοι, αρχίστε να λέτε τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχει ρατσισμός, σεξισμός και ομοφοβία στην Ιταλία, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ την Ιταλία, σημαίνει ότι θέλω να αλλάξω πράγματα".

Οι δηλώσεις του ωστόσο, σχολιάστηκαν από τον Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος και κατηγόρησε τον Τουράμ ότι δεν αποχώρησε από το γήπεδο όταν οπαδοί έβριζαν τη μητέρα του.

"Συμφωνώ με τον Τουράμ, είμαι κατά του ρατσισμού. Δεν είδα ποτέ τον Τουράμ να φεύγει από το γήπεδο όταν έβριζαν τη μάνα μου. Είναι θέμα εκπαίδευσης, για τον λευκό, τον μαύρο και τον πουτ@ν@ς γιο", υποστήριξε ο παλαίμαχος Ιταλός στόπερ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ