ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βιογράφος Μέσι: "Ο Ρονάλντο σκέφτεται τον εαυτό του, ο Λίο την ομάδα"

Ο Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους
Ο Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους © 2020 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Ισπανός δημοσιογράφος και βιογράφος του Λιονέλ Μέσι, Γκιγιέμ Μπαλαγκέ, υπογράμμισε τη μεγάλη διαφορά του Αργεντινού σταρ με τον αιώνιο αντίπαλό του, Κριστιάνο Ρονάλντο, τονίζοντας πως εκείνος παίζει για την ομάδα, ενώ ο Πορτογάλος για τον εαυτό του.

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, δύο σπουδαίοι και για τους περισσότερους οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της τελευταίας δεκαετίας.

Αμφότεροι συνδέθηκαν και αποτέλεσαν "σημαίες για την Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αντίστοιχα και πλέον έχουν γυρίσει σελίδα στην καριέρα τους αγωνιζόμενοι σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μεταξύ των δύο ωστόσο, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά, που είναι κι εκείνη που τους ξεχωρίζει ως ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο και βιογράφο του Αργεντινού σταρ, Γκιγιέμ Μπαλαγκέ, έχουν διαφορετικές προτεραιότητες, με τον Πορτογάλο να μην διακρίνεται τόσο για το ομαδικό του πνεύμα.

"Ο Μέσι και ο Ρονάλντο έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Για τον Μέσι, η επιτυχία δεν είναι μόνο να σκοράρει, αλλά να παραμένει πάντα συνδεδεμένος με το παιχνίδι. Οι τρεις ασίστ του (εναντίον της Κλερμόν) δείχνουν πόσο έχει θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ομάδας του", ανέφερε στη στήλη του στην Parisien.

"Το διάβασμα και η κατανόηση του παιχνιδιού είναι στο ίδιο επίπεδο με την τεχνική του. Για δύο ή τρεις σεζόν, ενώ παρέμεινε ένας τρομερός σκόρερ, άλλαξε θέση στον αγωνιστικό χώρο, μετακινούμενος περίπου 20 μέτρα προς τη μεσαία γραμμή. Έτσι, αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αποφάσισε να κινηθεί στην ίδια απόσταση, αλλά προς την άλλη κατεύθυνση, πιο κοντά στον στόχο. Ο Ρονάλντο σκέφτεται τον εαυτό του, ο Μέσι την ομάδα".

Ο Μπαλαγκέ πρόσθεσε: "Πριν από χρόνια, ο πατέρας του, Χόρχε, μου είχε προβλέψει ότι ο Λίο θα άλλαζε κάποια στιγμή το παιχνίδι του. Δεν θα γίνει ποτέ μέσος όπως ο Τσάβι, αλλά είναι τέλειος για την παράδοση της τελευταίας πάσας", με την ποιότητα των παικτών της Παρί να τον ευνοεί:

"Ο ρυθμός και η δύναμη του Εμπαπέ τού δίνουν τη χρυσή ευκαιρία να σερβίρει αμέτρητες ασίστ. Με τον Νεϊμάρ, συχνά πιο κοντά του, βρίσκεται σε καλή θέση να φτιάξει την αντίπαλη άμυνα. Αυτή η νέα οργάνωση λειτούργησε καλά ενάντια στη Ρεάλ για 150 λεπτά. Ο Μέσι έπαιξε πολύ πίσω για να καθοδηγήσει το παιχνίδι".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ