FOOTBALL ANALYSIS

Βιγιαφάνιες, ο μαέστρος

Ο Λούκας Βιαγιαφάνιες στο Παναθηναίκός - Παναιτωλικός
Ο Λούκας Βιαγιαφάνιες EUROKINISSI SPORTS

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έδειξε κόντρα στον Παναιτωλικό πόσο έλειψε από τον Παναθηναϊκό το προηγούμενο διάστημα. Ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει την εμφάνιση του Αργεντινού, αλλά και τη συμβολή του Αλεξανδρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από δύο σερί ήττες, επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ για τη 10η αγωνιστική της Super League Interwetten, πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΕΛΕΙΨΕ

Κι η αλήθεια είναι πως στην εύκολη επικράτηση και γενικότερα στη βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έπαιξε ρόλο ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός, αφού μέχρι στιγμής μετρούσε μόλις 57 λεπτά συμμετοχής σε τέσσερις αγώνες και κατάφερε να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.

Στο γράφημα της Opta φαίνονται οι ενέργειες του Βιγιαφάνιες με την μπάλα:

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο δεύτερος παίκτης σε ενέργειες με την μπάλα στον αγώνα (64), πίσω μόνο από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος, όμως, αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ματς. Αντίθετα, ο "Βίγια" έγινε αλλαγή στο 84ο λεπτό. Όπως είναι εμφανές, ο Αργεντινός ήταν παντού μέσα στο γήπεδο.

Κατέβαινε χαμηλά, έπαιρνε την μπάλα και βοηθούσε στην ανάπτυξη της ομάδας του. Παρότι ξεκινούσε απ' τα αριστερά, συνέκλινε διαρκώς και είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, παίζοντας κάθετα.

Μάλιστα, στάθηκε άτυχος, αφού το... VAR δεν του έδωσε τη δυνατότητα να δώσει και την πρώτη ασίστ του στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς ο Αϊτόρ αναδείχθηκε οφσάιντ στο 11ο λεπτό.

Ιδού το γράφημα της Opta με τις πάσες του Βιγιαφάνιες:

Ωστόσο, μπορεί να μην έδωσε ασίστ, αλλά απ' τα δικά του πόδια ξεκινάει η φάση για το 2-0, βγάζοντας με γρήγορο transition την ομάδα του, προτού συνεργαστούν άψογα οι Καρλίτος - Ζαγαρίτης και χρηστεί, άθελά του, σκόρερ ο Λιάβας. Μέσα στη φάση ήταν και στο... 3-0, το οποίο τελικά δεν μέτρησε για δικό του χέρι.

Ήταν, μάλιστα, ο πρώτος σε πάσες πάνω από τη σέντρα (31) με ακρίβεια 80.6% και ο δεύτερος σε πάσες συνολικά με 47 και ποσοστό ευστοχίας 78.7%. Από εκεί και πέρα, είχε τρία κερδισμένα φάουλ, ένα κλέψιμο, ένα επιτυχημένο τάκλιν και τέσσερις ανακτήσεις κατοχής.

Ο ΚΑΛΠΑΖΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος κατάφερε να ξεχωρίσει σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο 19χρονος μέσος βγάζει μία αξιοσημείωτη ωριμότητα για την ηλικία του. Πιέζει ψηλά, έχει τρεξίματα, ενώ παίζει διαρκώς κάθετα, βοηθώντας και στο δημιουργικό κομμάτι. Σε κάποιες στιγμές, μάλιστα, έδειχνε σαν να... καλπάζει.

Στο γράφημα της Opta φαίνονται οι μονομαχίες, οι ανακτήσεις κατοχής και οι ντρίμπλες του Αλεξανδρόπουλου κόντρα στον Παναιτωλικό:

Με γαλάζιο τρίγωνο είναι τα κλεψίματα, τα κερδισμένα φάουλ και οι ανακτήσεις κατοχής, με πράσινο ρόμβο οι κερδισμένες και με κόκκινο οι χαμένες μονομαχίες και με πράσινο ανάποδο τρίγωνο οι ντρίμπλες.

Ο νεαρός χαφ ήταν πρώτος σε ενέργειες με την μπάλα (73), πρώτος και με διαφορά σε ανακτήσεις κατοχής (8), πρώτος σε επιτυχημένες ντρίπλες με 2(!), πρώτος σε πάσες (59), κορυφαίος σε κερδισμένες μονομαχίες με 5/10, ενώ παράλληλα είχε τρία κερδισμένα φάουλ, δύο κλεψίματα και μία τελική στην εστία.

Η απουσία του Κουρμπέλη τού έδωσε τη δυνατότητα να πάρει φανέλα βασικού και να συνεχίσει από εκεί που... σταμάτησε με τον Ολυμπιακό, δίνοντας μία σημαντική έξτρα επιλογή στον Μπόλονι για τη μεσαία γραμμή.

Αν, μάλιστα, συνεχίσει να είναι το ίδιο καλός και επιδραστικός για την ομάδα του, τότε δεν αποκλείεται άμεσα να βάλει σε σκέψεις τον προπονητή του. Το βέβαιο είναι πως θα μας απασχολήσει έντονα και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ