ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

VIDEO: Η ανάλυση των φάσεων της 3ης αγωνιστικής από τον Κλάτενμπεργκ

Ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ
Ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ AP(AP PHOTO/RUI VIEIRA, FILE)

Δείτε το VIDEO όπου ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναλύει τις επίμαχες φάσεις της 3ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Το σωστό πλεονέκτημα στο "Κλ. Βικελίδης", το γκολ του Ατρόμητου που δεν έπρεπε να μετρήσει και η ορθή κόκκινη στον Μουνίθ.

Για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων και υλοποιήθηκε η σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά την διάρκεια της εφαρμογής του, δείτε την ανάλυση φάσεων που έχουν επιλεγεί από την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten:

Αρχικά αναλύθηκε η φάση του 0-1 του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη, όταν σωστά ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα.

* Ο Κλάτενμπεργκ ανέλυσε φάση στο παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναιτωλικός για πιθανή κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό επιθετικό των φιλοξενούμενων, Ματσόλα, με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή να συμφωνεί με την απόφαση που πάρθηκε από τον ρέφερι του συνδέσμου Δωδεκανήσων.

* Ακολούθως, αναλύθηκε η φάση του 0-1 του Ατρόμητου κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Εδώ ο Κλάτενμπεργκ διαφωνεί, καθώς μετά το σουτ του Ραμπέγιο η μπάλα μπορεί να φτάνει στον Μανούσο -που είναι οφσάιντ- από πόδι παίκτη του ΟΦΗ (Γιαννούλη), αλλά: "Ο Κανόνας 11 είναι ξεκάθαρος ότι ένας παίκτης σε θέση οφσάιντ που λαμβάνει τη μπάλα από αντίπαλο που παίζει με πρόθεση την μπάλα, δε θεωρείται ότι έχει κερδίσει πλεονέκτημα ΕΚΤΟΣ κι αν πρόκειται για εκ προθέσεως σώσιμο από τον αντίπαλο. Σώσιμο είναι όταν ένας ποδοσφαιριστής σταματά ή προσπαθεί να σταματήσει τη μπάλα η οποία κατευθύνεται μέσα ή πολύ κοντά στο τέρμα της ομάδας του, με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του εκτός από τα χέρια". Άρα λοιπόν ο Μανούσος έπρεπε να καταλογιστεί οφσάιντ και να μην μετρήσει το γκολ του.

* Από το ίδιο παιχνίδι αναλύεται η φάση της κόκκινης που δέχτηκε ο Μουνίθ του Ατρόμητου μετά τη χρήση του VAR για ενέργεια που θεωρείται "βίαιη διαγωγή, καθώς ο παίκτης χτύπησε και κλώτσησε τον αντίπαλό του με το πόδι του χωρίς να διεκδικήσει καθόλου τη μπάλα".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΑΡΗΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ