ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βέρντερ - Άιντραχτ 2-1: Τέλος στο τρομερό σερί των αετών

Ο Τζόσουα Σάρτζεντ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Βέρντερ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε ματς της Bundesliga
Ο Τζόσουα Σάρτζεντ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Βέρντερ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης σε ματς της Bundesliga Ⓒ 2021 CARMEN JASPERSEN/ASSOCIATED PRESS

Η Βέρντερ επιβλήθηκε 2-1 με ανατροπή της Άιντραχτ και υποχρέωσε τους αετούς της Φρανκφούρτης στην πρώτη τους αποτυχία μετά από 2,5 μήνες καθώς το σπάσιμο του αήττητου μετά από 11 σερί ματς της Bundesliga.

Η Άιντραχτ ταξίδεψε στην Βρέμη για την 23η αγωνιστική της Bundesliga με τον αέρα της νίκης με 2-1 της επί της πρωταθλήτριας Γερμανίας και Ευρώπης Μπάγερν, με ένα αποτέλεσμα μάλιστα με το οποίο επέκτεινε σε 11 ματς το αήττητο σερί της στην Bundesliga (9 νίκες - 2 ισοπαλίες).

Κατάφερε μάλιστα να μπει ιδανικά στο παιχνίδι του "Βέζερσταντιον" αφού μόλις στο 9' πήρε κεφάλι στο σκορ με το γνωστό της δίδυμο: ο Φίλιπς Κόστιτς έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά και ο Αντρέ Σίλβα με τρομερή γυριστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Παβλένκα έχοντας για σύμμαχο το αριστερό δοκάρι (0-1).

Και ομως, η ομάδα του Τόμας Χίτερ έφυγε με άδεια χέρια στο φινάλε αφού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η σκιά του καλού ευατού της και έπεσε θύμα ανατροπής.

Στο 47' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με το πλασέ του Γκρέμπρε Σελασιέ και στο 62' έκαναν το 2-1 όταν ο Σάρτζεντ νίκησε τον Τραπ στο μεταξύ τους τετ α τετ, με τα δύο τέρματα της Βέρντερ να ακυρώνονται αρχικά ως οφσάιντ αλλά τελικά να κατακυρώνονται μετά από έλεγχο των δύο φάσεων από τον VAR.

Στο ημίωρο που ακολούθησε η Άιντραχτ δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά και υπέστη έτσι την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα μετά από τις 11 Δεκεμβρίου (1-2 εκτός έδρας από Βόλφσμπουργκ τότε), με την Βέρντερ από την πλευρά της να επιστρέφει στις επιτυχίες μετά από τις 23 Ιανουαρίου (4-1 την Χέρτα στο Βερολίνο) και να ξεφεύγει εννέα πόντους από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Είναι δε εντυπωσιακό πως οι αετοί της Φρανκφούρτης ήταν μόλις μία από τις τέσσερις ομάδες που παρέμεναν αήττητες μέσα στο 2021 στα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τη λίστα να περιορίζεται πλέον στις εξής τρεις: Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Μονακό.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Παβλένκα, Βελίκοβιτς, Τοπράκ, Φριντλ, Εγκεστάιν, Μέβαλντ (90' Γκρος), Γκέμπρε Σελασιέ, Σμιντ (79' Μπιτενκούρ), Αγκού, Ράτσικα (86' Εμπόμ), Σάρτζεντ (79' Φέλκρουγκ)

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Χιντερέγκερ, Ντουρμ (65' Μπαρκόκ), Σο, Ρόντε (65' Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα (65' Γιόβιτς), Γιουνές, Σίλβα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Βέρντερ - Άιντραχτ 2-1 (47' Γκέμπρε Σελασιέ, 62' Σάρτζεντ / 9' Σίλβα)

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Μπάγερν - Κολωνία (16:30)

Ντόρτμουντ - Αρμίνια

Στουτγκάρδη - Σάλκε

Βόλφσμπουργκ - Χέρτα

Λειψία - Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Ουνιόν - Χόφενχαϊμ (14:30)

Μάιντς - Άουγκσμπουργκ (16:30)

Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ (19:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Carmen Jaspersen/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ