ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βενγκέρ: "Θέλουν να καταστρέψουν την Premier League"

Arsenal Manager Arsene Wenger looks out during the English Premier League soccer match between West Ham United and Arsenal at The London Stadium in London, Saturday Dec. 3, 2016. (AP Photo/Tim Ireland)
Arsenal Manager Arsene Wenger looks out during the English Premier League soccer match between West Ham United and Arsenal at The London Stadium in London, Saturday Dec. 3, 2016. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Αρσέν Βενγκέρ εξέφρασε στην Guardian την αντίθεσή του στις συζητήσεις για ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2022, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Premier League.

Το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει πάλι οι συζητήσεις για τη δημιουργία μίας πιθανής European Super League, ενός πρωταθλήματος στο οποίο θα συμμετάσχουν από το 2022 οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης.

Στα ονόματα που ακούγονται για τη συμμετοχή στη διοργάνωση είναι και η Άρσεναλ, γεγονός που ώθησε τον Αρσέν Βενγκέρ να εκδηλώσει την πλήρη αντίθεσή του.

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε τεχνικός των Κανονιέρηδων μίλησε στην αγγλική Guardian, υποστηρίζοντας πως μια τέτοια κίνηση έχει σκοπό να βλάψει και να υπονομεύσει την Premier League, καθώς δεν μπορούν να την ανταγωνιστούν οικονομικά:

"Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη για αυτό. Τα άλλα πρωταθλήματα προσπάθησαν να καταστρέψουν το πλεονέκτημα που έχει η Premier League. Για αυτούς, ο καλύτερος τρόπος να την ελέγξουν είναι να δημιουργήσουν ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει να καταστρέψουν ουσιαστικά την Premier League", δήλωσε ο Βενγκέρ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ