EURO 2020

Βέλγιο - Κροατία 1-0: Καθάρισε ο Λουκακού για τους διαβόλους

Ο Λουκακού πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του Βελγίου κόντρα στην Κροατία σε φιλική αναμέτρηση (6 Ιουνίου 2021)
Ο Λουκακού πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του Βελγίου κόντρα στην Κροατία σε φιλική αναμέτρηση (6 Ιουνίου 2021) @ 2021 FRANCISCO SECO/ASSOCIATED PRESS

Με τον συνήθη ύποπτο Ρομελού Λουκακού να βρίσκει δίχτυα, το ανώτερο Βέλγιο επιβλήθηκε 1-0 της Κροατίας στις Βρυξέλλες και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020 (VIDEOS).

Σε μία σημαντική νίκη από θέμα γοήτρου αλλά και ψυχολογία ενόψει της εκκίνησης του Euro 2020 έφτασε το βράδυ της Κυριακής (6/6) στο "Κινγκ Μποντουέν" των Βρυξελλών το Βέλγιο, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της διεθνούς φιλικής αναμέτρησης αγώνα απέναντι στην Κροατία και να επικρατεί με 1-0 με σκόρερ τον Ρομελού Λουκακού.

Το ματς άργησε να βρει ρυθμό, κάτι λίγο-πολύ αναμενόμενο από τη στιγμή που οι ομάδες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ακόμα σε διαδικασία μονταρίσματος από τους προπονητές τους, με το Βέλγιο να αγγίζει πάντως το γκολ στην πρώτη μεγάλη φάση του στο παιχνίδι.

Αυτή ήρθε στο 31' όταν αρχικά ο Λουκακού έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι με όμορφη ατομική ενέργεια και σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, για να πάρει το ριμπάουντ ο Καράσκο αλλά από την κεφαλιά του η μπάλα να χτυπήσει εκ νέου στο οριζόντιο δοκάρι.

Επτά λεπτά αργότερα η τύχη χαμογέλασε όμως στους γηπεδούχους, όταν μετά από μία περιπετειώδη φάση και αδυναμία των Κροατών να απομακρύνουν, η μπάλα στρώθηκε στον Λουκακού που με κοντινό γυριστό σουτ νίκησε τον Λιβάκοβιτς, για να γράψει το 1-0 με το 60ο γκολ του σε 93 συμμετοχές με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά, με το Βέλγιο να βρίσκεται στη θέση του οδηγού ψάχνοντας το δεύτερο γκολ και την απόδοση της Κροατίας στον αντίποδα να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να καλείται να βρει ρυθμό στην ομάδα του καθώς σε μία εβδομάδα την περιμένει δυνατή πρεμιέρα με αντίπαλο την Αγγλία.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνχεν (46' Βερμάλεν), Καστάν, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ (81' Εντέν Αζάρ), Τσαντλί (71' Τοργκάν Αζάρ), Μέρτενς (68' Βανάκεν), Λουκακού, Καράσκο (81' Ντοκού)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Καλέτα-Κάρ, Μπάριτσις (46' Γκβαρντιόλ), Μόντριτς (61' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (62' Βλάσιτς), Ρέμπιτς (62' Κράμαριτς), Πέτκοβιτς (70' Μπρέκαλο), Πέρισιτς (80' Όρσιτς)

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ