ΑΕΚ

Βασίλης Χατζηεμμανουήλ: Ένας οικονομολόγος στα γκολπόστ της ΑΕΚ

Ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ
Ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ μπήκε από το... πουθενά στην ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο και κατάφερε να μην γίνει αισθητή η απουσία των Στάνκοβιτς και Τσιντώτα. Το SPORT24 παρουσιάζει την πορεία του 22χρονου τερματοφύλακα που είχε όνειρο να αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Ευστάθιος Γκορτσίλας έχει μόλις σφυρίξει τη λήξη του αγώνα. Η ΑΕΚ φεύγει νικήτρια από το Περιστέρι, επικρατώντας 2-0 του Ατρομήτου και επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα με πειστική εμφάνιση. Μία νίκη που γίνεται ακόμη πιο σημαντική αν σκεφτεί κανείς πως η αναμέτρηση δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ένωση, αφού ο Αργύρης Γιαννίκης είδε στην προθέρμανση τον Παναγιώτη Τσιντώτα να μην καταφέρνει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν από το Σάββατο (22/01) και να τίθεται νοκ άουτ.

Με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς να μην νιώθει 100% έτοιμος να επανέλθει στη δράση μετά το χειρουργείο, ο κλήρος πέφτει στον Βασίλη Χατζηεμμανουήλ. Τον 22χρονο τερματοφύλακας της β' ομάδας που πέφτει απευθείας στα... βαθιά και καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι. Κι όχι μόνο καταφέρνει να φέρει εις πέρας την αποστολή του, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του, αλλά βγάζει και μία ωριμότητα στο παιχνίδι του, παρά το γεγονός πως αγωνίζεται για παρθενική φορά με τη φανέλα της πρώτης ομάδας.

Ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ στον όρκο νίκης πριν από το Ατρόμητος - ΑΕΚ
Ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ στον όρκο νίκης πριν από το Ατρόμητος - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Η στιγμή, λοιπόν, του ανήκει δικαιωματικά. Μία στιγμή που, όπως αποκαλύπτει λίγο αργότερα ο ίδιος σε δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA, την περίμενε μία ζωή. "Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, όλη μου τη ζωή θα έλεγα, αυτό περίμενα, το ντεμπούτο μου με την ΑΕΚ. Είμαι ευτυχισμένος για την σημερινή ημέρα", παραδέχεται.

Στην ΑΕΚ από.... τύχη

Κι η αλήθεια είναι πως η... τύχη τα έφερε έτσι που ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της αγαπημένης ομάδας του. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ένα όνειρο που άρχισε με τη βοήθεια και του αδερφού του, ο οποίος είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος και ήταν ο πρώτος που ενσωματώθηκε στις "κιτρινόμαυρες" Ακαδημίες.

Λίγο διάστημα αργότερα θα έρθει κι η σειρά του Βασίλη, με τους ανθρώπους της Κ-14 της ΑΕΚ να αναζητούν έναν τερματοφύλακα και τον νεαρό γκολκίπερ να περνάει με επιτυχία τα δοκιμαστικά. Το μικρόβιο, άλλωστε, του τερματοφύλακα το απέκτησε σε πολύ μικρή ηλικία. Τότε που προσπαθούσε να βοηθήσει τον αδερφό του, Μιχάλη να γίνει καλύτερος. "Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου τον βοηθούσε στον κήπο να βελτιώσει κάποια στοιχεία του και εγώ καθόμουν σε ένα τεχνητό τέρμα ώστε να μπορεί κάπου να σουτάρει. Του έπιανα κάποια σουτ, άρχισε να μου αρέσει, το είδε και ο πατέρας μου και αποφάσισε να με γράψει στην τοπική Ακαδημία", είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Για να καταφέρει, όμως, να φτάσει έως την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, χρειάστηκε η αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς του. Τόσο ο πατέρας του όσο και η μητέρα του γυρνούσαν όλα τα γήπεδα της Αττικής προκειμένου ο Βασίλης να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά και το ταλέντο, το τρένο μπήκε στις ράγες και η πορεία ήταν διαρκώς ανοδική.

Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο κι η ανανέωση έως το 2025

Έτσι, το καλοκαίρι του 2018 υπογράφει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Σε ηλικία 18 ετών ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Οι επόμενες δύο σεζόν θα τον βρουν δανεικό σε Αγίους Αναργύρους και Φωστήρα. Μάλιστα, με τον "Φονέα των Γιγάντων" θα πραγματοποιήσει μία εξαιρετική χρονιά, με αποτέλεσμα κατά την επιστροφή του στην Ένωση να υπογράψει νέο πενταετές συμβόλαιο.

"Μία μέρα μετά τα 21α γενέθλιά του ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες τερματοφύλακας της ομάδας μας, Βασίλης Χατζηεμμανουήλ, υπέγραψε το νέο επαγγελματικό του συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2025, προκειμένου να ενταχθεί στο τιμ των γκολκίπερ της πρώτης ομάδας και να ξεκινήσει προετοιμασία από το απόγευμα υπό τις οδηγίες του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη", αναφέρει η ανακοίνωση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ.

Η αναφορά στον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη μόνο τυχαία δεν είναι. Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Χατζηεμμανουήλ και είναι διαρκώς στο πλευρό του με στόχο την ατομική βελτίωσή του. Στην πραγματικότητα, τον προετοίμαζε για τη μεγάλη στιγμή, η οποία και ήρθε το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου.

"Ο Μιχαηλίδης πράγματι είναι σαν πατέρας μου. Εδώ και 1,5 χρόνο προετοιμάζομαι για αυτή τη στιγμή, δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο, μου είπε μπορείς, είσαι έτοιμος και αυτό έγινε", αποκάλυψε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο. Η συμβολή του Μιχαηλίδη στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, σε συνδυασμό με τη βοήθεια άλλων δύο σημαντικών παλαίμαχων τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, του Διονύση Χιώτη (προπονητής τερματοφυλάκων στην ΑΕΚ Β') και του Ηλία Ατματσίδη, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του.

Όπως και η πολύ καλή παρουσία με τη β' ομάδα της Ένωσης, όπου μετράει φέτος οχτώ συμμετοχές. Μία (καλή) παρουσία που είχε ανάγκη, αφού την περσινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός για ένα χρονικό διάστημα, αλλά δεν τον κατέβαλε ψυχολογικά.

Τερματοφύλακας με προσωπικότητα και θράσος

Άλλωστε, το ταλέντο δεν είναι ικανό να κάνει τη διαφορά από μόνο του. Ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα χρειάζεται πυγμή και το -καλώς εννοούμενο- θράσος για να φτάσεις στην κορυφή. Κι όπως υποστηρίζουν όσοι τον ζουν καθημερινά, όχι μόνο το διαθέτει, αλλά δεν επιτρέπει στον εαυτό του να επηρεάζεται από λάθη ή άσχημες στιγμές. Βάζει κάτω το κεφάλι και δουλεύει ακόμη πιο σκληρά.

Έχει, λοιπόν, την προσωπικότητα που απαιτεί τόσο η θέση όσο και το αγωνιστικό επίπεδο της ΑΕΚ. Παράλληλα, όμως, δείχνει πως έχει και αξιόλογα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, όπως έδειξε και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, ενώ διαθέτει και καλά ρεφλέξ, έστω κι αν δεν χρειάστηκε να τα επιδείξει απέναντι στους Περιστεριώτες.

Φοιτητής Οικονομικών Επιστημών

Το σημαντικότερο, ωστόσο, όλων είναι πως παρότι αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο, δεν αμελεί τις σπουδές του. Έχει περάσει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στοχεύει στο πτυχίο που θα του προσφέρει άλλη μία διέξοδο όταν ολοκληρώσει την καριέρα του.

"Θέλω να πάρω το πτυχίο μου και όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο να έχω άλλη μία επιλογή, πάνω στον τομέα που σπούδασα. Επίσης με ενδιαφέρει και η προπονητική. Έχω κάποια πλάνα για το μέλλον αλλά προς το παρόν είμαι προσηλωμένος σε αυτό που αγαπάω", είχε τονίσει σε παλαιότερη συνέντευξη.

Μετρημένος, σοβαρός και πειθαρχημένος, ο Χατζηεμμανουήλ δείχνει πως με υπομονή και επιμονή μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Το πρώτο "τικ" στη bucket list μπήκε το βράδυ της Κυριακής (23/01). Αλλά η συγκεκριμένη επιτυχία φαντάζει πολύ μικρή σε σχέση με όλα όσα ονειρεύεται να πετύχει με τη φανέλα της ΑΕΚ. Trust the process.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ