ΑΕΚ

Βασιλαντωνόπουλος: Από έσχατη λύση, βασικός ανάμεσα στους δεξιούς μπακ

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος από τέταρτος δεξιός μπακ στην αρχή της σεζόν, κατάφερε να καθιερωθεί και να καταγράψει τις περισσότερες συμμετοχές από τους συμπαίκτες του, που παίζουν στην ίδια θέση. Η Ένωση θέλει να τον ανανεώσει, ωστόσο αυτός κοιτάζει και την προοπτική του εξωτερικού.

Ο Βασιλαντωνόπουλος ανήκει στην ΑΕΚ από το 2015, ερχόμενος από τον Απόλλωνα Σμύρνης ως ελεύθερος. Στην πρώτη του σεζόν στην Ένωση κατέγραψε μόλις τρεις συμμετοχές και έκτοτε ακολούθησαν τρεις δανεισμοί.

Αρχικά στη Βέροια, στην τελευταία της σεζόν στη Super League Interwetten (2016-17), έπειτα ακολούθησε ο διετής δανεισμός στη Λαμία (2017-2019), αλλά και ένας εξάμηνος δανεισμός πέρυσι, στην Γκόρνικ Ζάρμπζε στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η εικόνα του Βασιλαντωνόπουλου τη φετινή σεζόν προκαλεί απορίες στον κόσμο της Ένωσης, γιατί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε αυτή τη μεταχείριση όλα αυτά χρόνια. Σε αυτά τα έξι χρόνια δεν κόπηκε από έναν προπονητή, αλλά από περισσότερους.

Η καριέρα του στην Ένωση θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν είχε προσεχθεί διαφορετικά και έπαιρνε πραγματικές ευκαιρίες. Ναι μεν είχε χρόνο συμμετοχής και στις τρεις ομάδες που έπαιξε ως δανεικός, αλλά θα ήταν αλλιώς αν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής στην Ένωση, σε σχέση με ομάδες της Super League Interwetten, οι οποίες παλεύουν για τη παραμονή στην κατηγορία.

Άλλωστε μιλάμε για έναν δεξιό μπακ, με επιθετικές αρετές, έχοντας τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως δεξιός εσωτερικός μέσος (σε σύστημα με τρία χαφ), αλλά και ως full-back.

Δεν είναι πολλοί οι Έλληνες δεξιοί μπακ με αυτά τα στοιχεία, κάτι που μπορεί να φανεί στην Εθνική μας ομάδα. Μελανό του σημείο είναι ότι δεν είναι τόσο καλός στο ανασταλτικό κομμάτι. Ίσως αυτή είναι μια ερμηνεία γι' αυτή τη μεταχείριση.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΜΠΑΚ

Ο Βασιλαντωνόπουλος πήρε αυτό που άξιζε με τον Μάσιμο Καρέρα στο τιμόνι. Έδωσε το "παρών" σε όλες τις αναμετρήσεις της ΑΕΚ σε προκριματικά και ομίλους για το Europa League, μοιράζοντας μια ασίστ στην εκτός έδρας νίκη με τη Ζόρια με 4-1, ενώ σκόραρε στην εντός έδρας ήττα με την Μπράγκα 4-2. Ο Καρέρα τον χρησιμοποίησε και ως δεξιό οπισθοφύλακα και ως full-back, όταν εφάρμοζε το 3-5-2.

Συνολικά έχει καταγράψει 22 συμμετοχές, περισσότερες από κάθε άλλο δεξιό οπισθοφύλακα της Ένωσης. Ο Μπακάκης έχει 17 συμμετοχές, οι περισσότερες εξ αυτών επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ. Λιγότερες συμμετοχές κατέγραψαν οι Νταντσένκο (11, τρεις εξ αυτών στο κύπελλο), Παουλίνιο που αποχώρησε τον Ιανουάριο (10 όλες στο πρωτάθλημα) και Ραντόνια (τέσσερις, τρεις εξ αυτών στο Κύπελλο).

Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η απομάκρυνση του Καρέρα και η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ ήταν ένα κακό μαντάτο για τον Βασιλαντωνόπουλο, καθώς ο Ανδαλουσιανός τεχνικός δεν τον εκτιμούσε ιδιαίτερα, καθώς ήθελε έναν μπακ με αρετές στο ανασταλτικό κομμάτι. Ωστόσο πρέπει να πιστωθεί στον Ανδαλουσιανό τεχνικό η "τιμιότητά" του, καθώς ήταν ξεκάθαρος εξ αρχής για τη θέση του ως προς τον Έλληνα αμυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ πριν την απόκτηση του Όλεγκ Νταντσένκο είχε απλώσει τα δίχτυα της για την απόκτηση του Γιάννη Κώτσιρα, τον Ιανουάριο. Στη συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν μέσα και ο Βασιλαντωνόπουλος σαν έμψυχο αντάλλαγμα, ωστόσο ο 29χρονος άσος, αρνήθηκε, καθώς είχε απηυδήσει με τα πολλά "πήγαινε-έλα" και απέτρεψε το deal.

Οι τραυματισμοί του Μπακάκη και ο Νταντσένκο που δεν έχει ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ιθυνόντων της ΑΕΚ, τον επανέφεραν στην ενδεκάδα. Ωστόσο ο Χιμένεθ δεν "καιγόταν" να το κάνει, μια και η ανάγκη τον έφερε σε αυτή την επιλογή.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Στην ΑΕΚ σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, καθώς έστω και καθυστερημένα εκτιμήθηκαν τα προσόντα του και η προσφορά του τη φετινή σεζόν. Στην Ένωση τον προορίζουν ως back-up για τη νέα χρονιά και ίσως αυτός είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για να δεχθεί να μείνει, μια και θέλει να είναι σε μια ομάδα όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής.

Ένας ακόμα λόγος είναι και η επιθυμία του να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Όντας σε ηλικία 29 ετών, αυτή είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία να παίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο εκτός Ελλάδας. Το γεγονός ότι θα είναι ελεύθερος, αν αποφασίσει να φύγει βεβαίως βεβαίως, θα τον κάνει ακόμα πιο "ελκυστικό" για τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Οι ομάδες στις οποίες "απευθύνεται" ο 29χρονος ποδοσφαιριστής θα ψάξουν ελεύθερους ποδοσφαιριστές, καθώς η πανδημία έχει στερήσει μεγάλο μέρος των εσόδων των ομάδων, ενώ έχουν έξοδα που δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια (τεστ κορονοϊού κάθε εβδομάδα, πτήσεις τσάρτερ κλπ.).

Όπως και στο κουτσουρεμένο περσινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, έτσι και στο φετινό, οι λύσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών θα είναι αυτές που θα προτιμώνται από τις ομάδες με τα πενιχρά έσοδα και οι λόγοι είναι προφανείς. Γι' αυτό και ο Βασιλαντωνόπουλος θα είναι πιο εύκολο να βρει ομάδα στο εξωτερικό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ