ΑΕΚ

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Ο παρείσακτος πρωταγωνιστής σε ό,τι καλό συνέβη στην ΑΕΚ

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος πανηγυρίζει γκολ του στο Άρης - ΑΕΚ για τα playoffs της Super League Interwetten.
Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος πανηγυρίζει γκολ του στο Άρης - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος δεν έκανε ποτέ στον Μανόλο Χιμένεθ. Ούτε και σε άλλους προπονητές της ΑΕΚ. Όμως εκείνος δεν έπαψε ποτέ να είναι επαγγελματίας, σοβαρός και χρήσιμος όποτε του ζητήθηκε, ειδικότερα φέτος, σε μια μαύρη σεζόν.

Η ανάγκη, οι συνθήκες και οι συμπτώσεις, είναι απρόβλεπτοι παράγοντες ικανοί να αλλάξουν την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, είτε με θετικό, είτε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Εδώ όμως δεν συζητάμε για κάποια ακραία περίπτωση, αλλά για μια flat κατάσταση πολλών ετών, στη διάρκεια της οποίας όλα έμοιαζαν με μια ευθεία γραμμή.

Μέχρι που ήρθε η φετινή σεζόν για να καταδείξει μια άδικη κατάσταση χρόνων, η οποία ίσως να είχε διαφορετική εξέλιξη αν στον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο είχε δοθεί η πρέπουσα σημασία στο σωστό timing.

Τώρα, μάλλον είναι αργά. Έχουν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια από τότε που στα 23 του εισχώρησε στο ρόστερ της ΑΕΚ, με κάποια προσόντα που ομολογουμένως είναι δυσεύρετα σε Έλληνες ακραίους μπακ: τρομερή ταχύτητα με ή χωρίς τη μπάλα, έκρηξη, πολύ υψηλό επίπεδο αντοχής για να παίζει όλη την πλευρά, καλό ύψος για τη θέση, ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση. Στοιχεία που με στοχευμένη δουλειά και σωστή προσέγγιση, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική ατομική εξέλιξη. Δεν συνέβη αυτό, διότι ουδείς στην ΑΕΚ ασχολήθηκε μαζί του σοβαρά.

Όλοι μα όλοι οι προπονητές -και όχι μόνο ο Μανόλο Χιμένεθ που τώρα δέχεται τα πυρά για αυτή την ιστορία- που συμβίωσαν με τον Βασιλαντωνόπουλο στην ομάδα, τον αντιμετώπισαν ως "παρείσακτο". Ουδείς στάθηκε στα στοιχεία του, ουδείς επιχείρησε να τον βοηθήσει να εξελιχθεί σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Ο νυν προπονητής μάλλον ήταν και ο πιο τίμιος μαζί του, καθώς ήταν εξ αρχής ξεκάθαρος, δεν τον κάλυπτε στο ανασταλτικό κομμάτι και εκεί η συζήτηση τελείωνε.

Ωστόσο, πριν ο Ισπανός αναλάβει την ΑΕΚ το 2017, είχαν ήδη περάσει δύο σεζόν που ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης είχε μάθει να ζει στα αζήτητα του οργανισμού, προτού ξεκινήσει καριέρα "δανεικού γυρολόγου". Και εκεί για ποια πρόοδο να συζητήσουμε, σε ομάδες βαθμοθηρίας για την παραμονή στην κατηγορία;

ΟΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ

Τον περασμένη Γενάρη, του ζητήθηκε να μεταβεί στον Αστέρα Τρίπολης, ως αντάλλαγμα για την απόκτηση του Κώτσιρα. Αρνήθηκε, έχοντας προφανώς απηυδήσει από τα "σούρτα-φέρτα" κι ενώ το διάστημα εκείνο ήταν ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ με τις περισσότερες επίσημες συμμετοχές φέτος. Παρεμπιπτόντως, παραμένει ακόμα ο πρώτος!

Τέθηκε για λίγο στο περιθώριο, μετά ο Χιμένεθ πήρε το "ΟΚ" για να τον υπολογίζει ξανά, όχι βέβαια και ότι ο Ισπανός καιγόταν γι' αυτό. Αλλά να που τα έφερε έτσι η ζωή ώστε ο Βασιλαντωνόπουλος να βγει και πάλι στον αφρό. Και θα παραμείνει σε αυτόν καθώς έως το τέλος, αφού ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά το πότε ο Μπακάκης και ο Ναντσένσκο θα επιστρέψουν και σε ποια κατάσταση για να παίξουν θα βρίσκονται, καθώς θα έχουν μείνει εκτός για καιρό...

Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει, αλλά στις περισσότερες από τις πιο δυνατές -ελάχιστες επίσης- στιγμές της ΑΕΚ μέσα στη σεζόν, ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν παρών και πρωταγωνιστής.

Εξαιρετικός στη φυσική θέση του στην πρώτη ευρωπαϊκή (εκτός έδρας) πρόκριση επί της Σεντ Γκάλεν, ακόμα καλύτερος σε ρόλο κεντρικού χαφ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, στο 2-1 υπέρ της Ένωσης στο ΟΑΚΑ, παρών σε όλο το παιχνίδι στο νικηφόρο 4-1 επί της Ζόρια στην Ουκρανία, πρωταγωνιστής και σκόρερ στο 3-1 επί του Άρη στο Βικελίδης μετά από απουσία 4 μηνών (!) καθώς στο μεσοδιάστημα είχε παίξει για μόλις τρία λεπτά στη ρεβάνς Κυπέλλου με το Βόλο.

Τουλάχιστον, το διαφαινόμενο τέλος στην καριέρα του Βασιλαντωνόπουλου στην ΑΕΚ θα είναι αυτό που η ομάδα δεν του χάρισε στα κρίσιμα χρόνια της ποδοσφαιρικής νιότης του, αγνοώντας την ύπαρξη και την προοπτική του. Θα είναι βασικός και δεδομένα θα αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι κι έχοντας παίξει τα περισσότερα παιχνίδια από τους 5 δεξιούς μπακ που η ομάδα διέθετε φέτος. Ο "παρείσακτος" που έγινε από συμπτώσεις απαραίτητος, σε έναν οργανισμό που δεν τον πίστεψε ποτέ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ