ΠΑΟΚ

Βάλσαμο η νίκη για τον "βαθμοθήρα" ΠΑΟΚ στην Τρίπολη

Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια πανηγυρίζουν για το γκολ στην Τρίπολη
Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια πανηγυρίζουν για το γκολ στην Τρίπολη EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον "βαθμοθήρα" ΠΑΟΚ που δεν μπορεί παρά να παίζει μόνο για το αποτέλεσμα και να κρίνεται μόνο από αυτό.

Ο ΠΑΟΚ πήρε στην Τρίπολη το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Πέτυχε μια νίκη που και ο ίδιος ο προπονητής του χαρακτήρισε τεράστια μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Αστέρα και η υπερβολή του δείχνει πόσο απαραίτητη ήταν για την ομάδα του.

Ναι, ο ΠΑΟΚ ήταν και τυχερός στην κεφαλιά του Μπαράλες που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ναι και πάλι ο τερματοφύλακας του ο Πασχαλάκης ήταν ο καλύτερος στη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαιριστής του. Ακόμη και ένα σημαντικό λάθος που έκανε το διόρθωσε ο ίδιος.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας τον έκλεισε στην άμυνα του και οι παίκτες του δυσκολεύτηκαν πολύ να βγουν από την περιοχή τους.

Ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο στο τέλος του παιχνιδιού διαχειρίστηκε το προβάδισμα του ίσως να μην ήταν και αυτός που έπρεπε, αφού δεν προσπάθησε να "σβήσει" το παιχνίδι αλλά το άφησε ανοικτό και επικίνδυνο. Όλα αυτά είναι δεδομένα και μάλλον αποδεκτά και για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του.

Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι αυτό που μετρά περισσότερο από κάθε τι άλλο για μια ομάδα που δεν είναι στην καλύτερη δυνατή της κατάσταση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και αναγκάζεται να λειτουργήσει βαθμοθηρικά με κάθε τρόπο για να μην χάσει πολύτιμο έδαφος. Γιατί είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στα καλύτερα του και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να βρεθεί στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής του.

Και πάλι έχασε παίκτη με αναγκαστική αλλαγή

Ο ΠΑΟΚ που και πάλι έχασε ένα σημαντικό ποδοσφαιριστή του στη διάρκεια ενός αγώνα με τον Βιεϊρίνια να αποχωρεί τραυματίας. Η τοποθέτηση του Πορτογάλου στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν η πιο σημαντική αλλαγή από αυτές που επιχείρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην πραγματικότητα ο Σίντκλεϊ ήταν αυτός που επέτρεψε στον Ρουμάνο τεχνικό να μεταφέρει στην άλλη πλευρά της άμυνας τον αρχηγό του και να αφήσει στον πάγκο τον Ροντρίγκο, που στο αντίστοιχο παιχνίδι της περασμένης περιόδου είχε ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τον Σίτο.

Ο Βιεϊρίνια όμως τραυματίστηκε στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου, δοκίμασε μήπως αντέξει στο δεύτερο αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι τα πλάνα του Λουτσέσκου χρειάστηκαν γρήγορα αναθεώρηση.

Τον βοήθησε το προβάδισμα που πήρε στο σκορ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό του ξεκίνημα. Βρήκε πάντως το γκολ που χρειαζόταν την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια. Για μια ομάδα που προέρχεται από προβληματικές εμφανίσεις και έχει σαφώς έλλειμα αυτοπεποίθησης, όπως έχει δηλώσει δημόσια ο προπονητής της, το να προηγηθεί σε μια έδρα δύσκολη όπως η Τρίπολη ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να της συμβεί.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έστω και αν το γκολ ήρθε από ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα αντιπάλου και από χτύπημα πέναλτι. Άλλωστε αυτό που μετρά για τον ΠΑΟΚ σε αυτό το κακό του ξεκίνημα στην σεζόν είναι η αποτελεσματικότητα. Να καταφέρνει να παίρνει βαθμούς όσο ο προπονητής του θα προσπαθεί να βάζει από την αρχή τα δικά του στοιχεία στην ομάδα του. Όλη αυτή τη διαδικασία ο Ρουμάνος την χαρακτήρισε επανεκκίνηση και παραδέχθηκε ότι έχει πολύ δουλειά μπροστά του.

Χρειάζεται χρόνο αλλά δεν τον έχει

Το πιο σημαντικό για τον Λουτσέσκου, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, είναι να εντάξει όσο μπορεί πιο ομαλά στην ομάδα του τους παίκτες που ήρθαν με μεταγραφή. Γιατί αν εξαιρέσει κανείς ίσως τον Σίντκλεϊ που για την ώρα τουλάχιστον φαίνεται να είναι ο πιο έτοιμος από όλους -έστω και αν του λείπει ρυθμός- είναι φανερό ότι Μίτριτσα, Άκπομ και ο Κούρτιτς ακόμη, δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Ρουμάνος ξέρει ότι χρειάζονται χρόνο αλλά με τις απουσίες που αντιμετώπισε αλλά και την κακή φόρμα παικτών που βρίσκονται καιρό στο ρόστερ του, δεν μπορεί να τους τον προσφέρει. Τους ρίχνει στους αγώνες και ελπίζει ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα καλύψουν και το χαμένο έδαφος.

Θα συνεχιστεί η βαθμοθηρία

Ο χρόνος μοιάζει αυτή την περίοδο τουλάχιστον πολυτέλεια για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Μέχρι τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες η ομάδα του έχει να δώσει αλλά τέσσερα παιχνίδια, τρία για το πρωτάθλημα και ένα για την Ευρώπη. Αν καταφέρει να κερδίσει μεσοβδόμαδα στο Αγρίνιο, -είτε με καλό ποδόσφαιρο, είτε με μάχη στον αγωνιστικό χώρο όπως έχει πει ο Λουτσέσκου τότε θα πάει στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς την Κυριακή με την ΑΕΚ στην Τούμπα για να τα παίξει όλα για όλα και να ξεπεράσει το σοκ από το στραπάτσο της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ.

Είπαμε ο ΠΑΟΚ χρειάζεται απαραίτητα νίκες και για να φουσκώσει την αυτοπεποίθηση του ως ομάδα, αλλά και για να εξασφαλίσει την ηρεμία που του είναι απαραίτητη για να δουλέψει και να διορθώσει τα κακώς κείμενα που είναι μέχρι τώρα πολλά και φανερά… Νίκες σαν αυτή που πέτυχε στην Τρίπολη. Η "βαθμοθηρία" θα συνεχιστεί αμείωτη και στη συνέχεια, άλλος δρόμος δεν υπάρχει…

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ