LA LIGA

Βαλένθια - Σεβίλλη 1-1: Ισοπαλία που ευνόησε τη Ρεάλ

Οι παίκτες της Βαλένθια στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ
Οι παίκτες της Βαλένθια στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν γκολ © 2021 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Βαλένθια και Σεβίλλη δεν κατάφεραν να αναδείξουν νικητή στη μεταξύ τους εξ αναβολής αναμέτρηση της La Liga στο "Μεστάγια" και το 1-1 ευνοεί τη Ρεάλ που κρατιέται σε απόσταση από τους Ανδαλουσιάνους.

Η Σεβίλλη είχε τη δυνατότητα να κλείσει στους δύο βαθμούς την "ψαλίδα" από την πρωτοπόρο Ρεάλ, όμως η Βαλένθια είχε διαφορετική άποψη, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τους Σεβιγιάνους στο "Μεστάγια", σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της La Liga.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μουκτάρ Ντιακαμπί στο 7', ενώ λίγο αργότερα είχαν σπουδαία ευκαιρία με τον Λούκας Οκάμπος. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Στο 44', ο Γκονσάλο Γκέντες δικαιώθηκε για τις πολλές προσπάθειές του και με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε. Αμέσως μετά, οι "νυχτερίδες" ζήτησαν αποβολή για χέρι και στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου η ένταση αυξήθηκε με μία σύρραξη που είχε πρωταγωνιστή τον Μάρκος Ακούνια.

Το 2ο ημίχρονο προμηνυόταν φλογερό, όμως οι δύο παίκτες έριξαν το τέμπο και είχαν λιγότερες καλές στιγμές από το 1ο μέρος. Ο Τζουάν Τζορδάν μπήκε αλλαγή στην ανάπαυλα ύστερα από τον τραυματισμό του από αντικείμενο στο ντέρμπι κυπέλλου κόντρα στην Μπέτις, που οδήγησε στη διακοπή και επανέναρξη του αγώνα την επόμενη μέρα και βοήθησε ώστε οι Ανδαλουσιάνοι να πάρουν το πάνω χέρι.

Οι ευκαιρίες όμως δεν ήταν αρκετά απειλητικές για τον Ζάουμε Ντομένετς (αντικατέστησε στο 18' τον τραυματία Γιάσπερ Σίλεσεν). Η Σεβίλλη δεν κατάφερε κάτι ούτε με παίκτη παραπάνω όταν στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χοσέ Λουίς Γκαγιά κι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να αυξήσει την πίεση στην κούρσα τίτλου.

Η βαθμολογία της La Liga

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ