UEFA

UEFA: "Παίκτης με υποψία διάσεισης θα γίνεται αλλαγή, αν η διάγνωση κρατάει πάνω από τρία λεπτά"

Τραυματισμός του Σιόβα στο κεφάλι σε αγώνα της Εθνικής
Τραυματισμός του Σιόβα στο κεφάλι σε αγώνα της Εθνικής IN TIME SPORTS

Η UEFA έκανε γνωστό πως αλλάζει το ιατρικό πρωτόκολλο αναφορικά με τους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών στο κεφάλι με τον γιατρό να παίρνει την τελική απόφαση για τον αν μπορεί να συνεχίσει ή μη ένας παίκτης μετά από υποψία διάσεισης.

Η UEFA πήρε την απόφαση να αλλάξει το ιατρικό πρωτόκολλο μετά από τραυματισμούς ποδοσφαιριστών στο κεφάλι της και την υποψία διάσεισης με τον γιατρό της ομάδας να παίρνει την τελική απόφαση για το αν ο "χ" παίκτης μπορεί να συνεχίσει ή όχι στο ματς.

Αυτό το ανακοίνωσε τη Δευτέρα ως συμπέρασμα για την προστασία των παικτών και με τίτλο: "Ο χάρτης διάσεισης της UEFA για συλλόγους και Εθνικές ομάδες".

Με την ανανκοίνωση να αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Το μέτρο είναι το πιο πρόσφατο στάδιο στην προσπάθεια της UEFA να εκπαιδεύσει τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους γιατρούς και το ευρύ κοινό σχετικά με τους κινδύνους της διάσεισης στο ποδόσφαιρο, μετά την εφαρμογή της κεντρικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης για διάσειση το 2019".

Ενώ η διαδικασία για έναν τραυματισμό στο κεφάλι θα έχει ως εξής:

  • Σε περίπτωση υποψίας διάσεισης, ο διαιτητής θα σταματάει το παιχνίδι, ώστε ο τραυματισμένος παίκτης να δεχθεί βοήθεια από τον γιατρό της ομάδας. Οι παίκτες θα πρέπει να παραμένουν ψύχραιμοι κατά τη διάρκεια και να μην παρεμβαίνουν στη διαδικασία.
  • Κατά κανόνα, η διάγνωση δεν θα πρέπει να κρατάει πάνω από τρία λεπτά, εκτός αν σοβαρός τραυματισμός απαιτεί τη φροντίδα του παίκτη στον αγωνιστικό χώρο ή την ακινητοποίησή του για άμεσο διακομμισμό στο νοσοκομείο.
  • Αν η διάγνωση δεν μπορεί να γίνει μέσα σε τρία λεπτά ή/και υπάρχει υποψία διάσεισης, τότε δεν θα επιτρέπεται στον παίκτη να συνεχίσει να αγωνίζεται.
  • Ένας παίκτης με τραυματισμό στο κεφάλι που θα εξεταστεί για πιθανή διάσειση θα επιτρέπεται να συνεχίσει να αγωνίζεται μετά τη διάγνωση μόνο με συγκεκριμένη επιβεβαίωση του γιατρού της ομάδας στον διαιτητή.
  • Η απόφαση παραμένει εξ ολοκλήρου στα χέρια του γιατρού της ομάδας. Παίκτες, διαιτητές και προπονητές δεν επιτρέπεται να παρέμβουν στη διαδικασία και την απόφαση του γιατρού.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ