UEFA

UEFA: "Η FIFA θα μετανιώσει την απόφαση να κάνει Μουντιάλ ανά δύο χρόνια"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Με ανακοίνωση απάντηση προς το "Reuters" η UEFA εξέφρασε για μία ακόμα φορά την αντίθεσή της στην πρόθεση της FIFA να κάνει ανά δύο χρόνια Μουντιάλ.

Ακόμα ένα ξεκάθαρο μήνυμα που αφορά την αντίθεσή της στα σχέδια της FIFA για να κάνει ανά δύο χρόνια Μουντιάλ εξέφρασε η UEFA.

Το "Reuters" έκανε εκτενές αφιέρωμα στα δεδομένα που υπάρχουν στην υπόθεση και τις αντιδράσεις που υπάρχουν ειδικά στην Ευρώπη για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

"Οι σύλλογοι, οι Λίγκες, η UEFA και η CONMEBOL είναι όλοι εναντίον μια τέτοιες πρόθεσης και είναι αδύνατο να συμμορφωθούν στο καλεντάρι της FIFA" είπε αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του.

Το "Reuters" ζήτησε και την επίσημη θέση της UEFA για το θέμα με την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να ξεκαθαρίζει πως ελπίζει πως θα επικρατήσει η λογική.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που έστειλε η UEFA ανέφερε: "Οι προτάσεις θα βλάψουν κάθε μορφή ποδοσφαίρου και θα υποτιμήσουν την ίδια την διοργάνωση. Αυτή η ιδέα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας απόφασης που η FIFA θέλει να πάρει γρήγορα, αφήνοντας τον υπόλοιπο κόσμο του ποδοσφαίρου να το μετανιώσει μετά. Οποιαδήποτε αίσθηση έλξης είναι επιφανειακή, ενώ οι παγίδες είναι τεράστιες. Η UEFA θα συνεχίσει να αντιτίθεται μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική και να εγκαταλειφθούν τα σχέδια".


TAGS UEFA FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ