EUROPEAN SUPER LEAGUE

UEFA: Απέσυρε τις κυρώσεις προς Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ για την European Super League

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Η UEFA απέσυρε τις κυρώσεις για τη Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ που δεν έχουν εγκαταλείψει την European Super League. Δεν θα ζητηθούν πρόστιμα στις άλλες εννέα ομάδες.

Η UEFA δεν προχωράει τις κυρώσεις της απέναντι στη Γιουβέντους, τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, οι ομάδες δηλαδή που δεν έχουν εγκαταλείψει την European Super League. Επομένως, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποσύρει την έρευνα που είχε ξεκινήσει, προς το παρόν τουλάχιστον. Σημειώνει επιπλέον ότι η έρευνα κηρρύσεται άκυρη, σαν να μην έχει γίνει ποτέ δηλαδή.

Την απόφαση αυτή πήρε μία μέρα πριν να εκπνεύσει η προθεσμία του Δικαστηρίου της Μαδρίτης για ενδεχόμενη τιμωρία της UEFA, για την έρευνα που ξεκίνησε για τις τρεις ομάδες αυτές. Μάλιστα, η UEFA δεν θα ζητήσει και πρόστιμα από τις άλλες εννέα ομάδες που συμμετείχαν στο ESL.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τανκρέντι Παλμέρι, η UEFA περιμένει τώρα τη δίκη του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Όπως αναφέρει η τορινέζικη εφημερίδα Τuttosport, από εδώ και πέρα μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τις τρεις αυτές ομάδες.

Η ενημέρωση της UEFA

"H UEFA ενημερώνει για την επιστολή που έστειλε σήμερα το ανεξάρτητο όργανο προσφυγών της UEFA, στην οποία οι πειθαρχικές διαδικασίες που είχαν κινηθεί εναντίον των Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ για πιθανή παραβίαση του νομικού πλαισίου της UEFA σε σχέση με την European Super League έχουν κηρυχθεί άκυρες σαν να μην είχε ανοίξει ποτέ η διαδικασία.

Η UEFA κατανοεί γιατί η πειθαρχική διαδικασία κηρύσσεται άκυρη. Η UEFA ενεργούσε πάντα με καλή πίστη και εύλογα κατανοεί ότι η απόφαση του ανεξάρτητου πειθαρχικού της οργάνου, να αναστείλει την πειθαρχική διαδικασία είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου του Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης και δεδομένου ότι οι τρεις αναφερόμενοι σύλλογοι συμμετέχουν έκτοτε στις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA.

Η UEFA διατηρεί την άποψή της ότι ενεργούσε πάντα σύμφωνα με το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της, το δίκαιο της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το ελβετικό δίκαιο. Η UEFA παραμένει σίγουρη και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση της .

Σε σχέση με τις δεσμεύσεις των συλλόγων που έλαβε η UEFA τον Μάιο του 2021 από 9 από τις 12 ομάδες που συμμετείχαν στην ESL, ενημέρωσε τους συλλόγους ότι ενόψει των εκκρεμών δικαστικών διαδικασιών στη Μαδρίτη και για να αποφευχθούν τυχόν περιττές επιπλοκές, η UEFA δεν θα ζητήσει την πληρωμή οποιουδήποτε προστίμου, όσο διαρκούν οι διαδικασίες στο δικαστήριο της Μαδρίτης.

Από την πλευρά της, η UEFA προφανώς θα συνεχίσει να σέβεται και να τιμά όλες τις συμβατικές ρυθμίσεις που έχουν συναφθεί με τους εννέα συλλόγους. Η UEFA θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της".

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE UEFA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ