ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Τβέντε - Φορτούνα 1-2: Ασίστ ο Λημνιός, νικητής ο Σάμαρης

Ο Δημήτρης Λημνιός της Τβέντε
Ο Δημήτρης Λημνιός της Τβέντε YOUTUBE

Ο Δημήτρης Λημνιός έβγαλε ασίστ στην εντός έδρας ήττα της Τβέντε από τη Φορτούνα του Ανδρέα Σάμαρη, που έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής στην Eredivisie.

Δύο Έλληνες τέθηκαν αντιμέτωποι στο Ενσχέντε για την 32η αγωνιστική της Eredivisie, αμφότεροι πανηγύρισαν, αλλά μόνο ένας στο τέλος. Η Φορτούνα του Ανδρέα Σάμαρη νίκησε με 2-1 στην έδρα της Τβέντε του Δημήτρη Λημνιού και έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 25' με τον Ζίαν Φλέμινγκ, όμως στο 37', ο Λημνιός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ρίκι φαν Βόλφσβινκελ ισοφάρισε σε 1-1. Ήταν η 2η ασίστ του Έλληνα διεθνή εξτρέμ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ έχει και πέντε γκολ σε 31 αγώνες.

Η ομάδα του Σίταρντ όμως δεν το έβαλε κάτω και βρήκε δεύτερο γκολ με τον Φλέμινγκ. Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, έστω κι αν έλειπε ο Δημήτρης Σιόβας από την άμυνα λόγω τραυματισμού και με αυτό το "τρίποντο" η Φορτούνα βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Τβέντε έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τη Φέγενορντ.

Στη Τίλμπουργκ, η ουραγός Βίλεμ πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Χεράκλες, με τον Νίκο Μιχελή στον πάγκο και τον Αργύρη Καμπετσή εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Στο Τσβόλε, σε ακόμα ένα ντέρμπι Ελλήνων, η τοπική ομάδα του Κώστα Λάμπρου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ουτρέχτη του Τάσου Δουβίκα (αγωνίστηκε για 84 λεπτά).

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ