ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

TV3: "Ο Ζόρντι Κρόιφ έβαλε φρένο στην απόλυση του Κούμαν"

Ο Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Θέλτα | 16 Μαΐου 2021
Ο Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Θέλτα | 16 Μαΐου 2021 @2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Τζουάν Λαπόρτα σκεφτόταν να βάλει τέλος στη συνεργασία του με τον Ρόναλντ Κούμαν μετά τη βαριά ήττα από την Μπενφίκα όμως ο Ζόρντι Κρόιφ ήταν εκείνος που τον έπεισε να δώσει χρόνο στον Ολλανδό, σύμφωνα με καταλανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η Μπαρτσελόνα περνάει δύσκολες στιγμές τη φετινή σεζόν και αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της στη μετά-Μέσι εποχή και το άτομο που έχει πάρει πάνω του το περισσότερο... ανάθεμα των οπαδών δεν είναι άλλος από τον Ρόναλντ Κούμαν.

Ο Ολλανδός τεχνικός βρέθηκε μάλιστα ένα βήμα από το να διαβεί την πόρτα της εξόδου μετά τη συντριβή με 3-0 από την Μπενφίκα και την αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Champions League, όμως εκείνη τη στιγμή είχε φύλακα άγγελο στο πλευρό του.

Αυτός ήταν ο Ζόρντι Κρόιφ, με τον καταλανικό τηλεοπτικό σταθμό "TV3" να αποκαλύπει πως ο αθλητικός σύμβουλος των μπλαουγκράνα ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά και ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Κούμαν, για να πείσει τελικά τον Λαπόρτα να μην αλλάξει προπονητή τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κρόιφ είχε συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα των Καταλανών την περασμένη Παρασκευή και του ζήτησε να μπει ένα τέλος στο κύμα προπονητοφαγίας που έπνιγε την ομάδα μέσων των ΜΜΕ, βγαίνοντας δημόσια να στηρίξει τον Κούμαν και δίνοντάς του ουσιαστικά και άλλο χρόνο στον πάγκο.

Κάτι που έγινε άλλωστε, με τον Λαπόρτα να υποστηρίζει on camera το μεσημέρι του Σαββάτου πως η Μπαρτσελόνα δεν θα αλλάξει προπονητή ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της στην Μαδρίτη με την Ατλέτικο.

Ενδεικτικό της στήριξης που απολαμβάνει ο Κούμαν στην παρούσα φάση από τον Κρόιφ είναι και το γεγονός πως οι δύο τους είδαν δίπλα-δίπλα το ντέρμπι της Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα από τα επίσημα του "Γουάντα Μετροπολιτάνο", με τον Ολλανδό να στηρίζει τον συμπατριώτη του και να αποδεικνύεται επαρκές ανάχωμα στη φουλ επίθεση που δέχεται ο Κούμαν από μεγάλη μερίδα του ισπανικού Τύπου και των οπαδών της Μπαρτσελόνα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ