ΤΟΥΡΚΙΑ

Τέλος ο Μίρτσεα Λουτσέσκου από την εθνική Τουρκίας

Turkey's head coach Mircea Lucescu stand prior to the UEFA Nations League soccer match between Turkey and Russia in Trabzon, Turkey, Friday, Sept. 7, 2018. (AP Photo)
Turkey's head coach Mircea Lucescu stand prior to the UEFA Nations League soccer match between Turkey and Russia in Trabzon, Turkey, Friday, Sept. 7, 2018. (AP Photo) AP

Ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου, Μίρτσεα, αποτελεί παρελθόν από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Τουρκίας. Ο Σενιόλ Γκιουνές της Μπεσίκτας φαβορί για τη διαδοχή του.

Σ' αναζήτηση νέου ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκεται η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας, καθώς τη Δευτέρα (11/2) εκδόθηκε κι επίσημα το "διαζύγιο" με τον Ρουμάνο μέχρι πρότινος προπονητή της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας, Μίρτσεα Λουτσέσκου.

Ο 73χρονος πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν, ευχαρίστησε τους Τούρκους για τη στήριξη και την αγάπη που του έδωσαν. Στο Nations League δεν τα πήγε καλά, καθώς συγκέντρωσε τρεις βαθμούς στα τέσσερα ματς με Σουηδία και Ρωσία, έτσι υποβιβάστηκε από τη League B, στη League C.

Φαβορί για τη διαδοχή του είναι ο 66χρονος προπονητής της Μπεσίκτας, Σενιόλ Γκιουνές. Έτσι, κι αλλιώς έχει εμπειρία από την θέση, καθώς ήταν ομοσπονδιακός της εθνικής Τουρκίας από το 2002 έως το 2004. Την οδήγησε στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, στα γήπεδα των Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, και την τρίτη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του επόμενου έτους (2003).

Στα προκριματικά του Euro 2020 βρίσκεται στον όγδοο όμιλο μαζί με Γαλλία, Ισλανδία, Αλβανία, Μολδαβία και Ανδόρα.

Photo credits: AP Photo

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ