ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Το αμυντικό θαύμα του Τούχελ που προκαλεί δέος

Ο Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι σε αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του FA Cup
Ο Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι σε αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του FA Cup @ 2021 ADAM DAVY/ASSOCIATED PRESS

Ο Τόμας Τούχελ δεν έχει καν κλείσει 90 ημέρες στην Τσέλσι παρόλα αυτά έχει βάλει ήδη τη σφραγίδα του στη μεταμόρφωσή της, με το αμυντικό ρεκόρ της ομάδας του Λονδίνου να μην μένει μόνο στο Νησί αλλά να καλύπτει όλη την Ευρώπη.

Τα συγχαρητήρια που έδωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην Τσέλσι λίγα λεπτά μετά το φινάλε του πρώτου ημιτελικού του FA Cup που βρήκε τους μπλε να θριαμβεύουν με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι ήταν ένα ωραίο παράσημο για τον Τόμας Τούχελ, όχι όμως και το μοναδικό.

Ο πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει καταφέρει μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες να αλλάξει επίπεδο τους μπλε του δυτικού Λονδίνου μία απτή απόδειξη για αυτό είναι η παρουσία τους στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και στους "4" του Champions League.

Ο Τούχελ, που είχε δηλώσει πριν το ματς με τους πολίτες πως πάντα ονειρευόταν να πάρει μέρος σε έναν τέτοιο τελικό, έγινε ο πρώτος Γερμανός τεχνικός που το πέτυχε, ενώ με το 1-0 απέναντι στην Σίτι μπορεί να καμαρώνει για δύο ακόμα επιτεύγματα της ομάδας του.

Το ένα αφορά το "τείχος" που έχει δημιουργήσει μπροστά από την εστία που υπερασπίζεται είτε ο Μεντί είτε ο Κέπα, με την Τσέλσι να μετράει πλέον 14 clean sheets (ματς που δεν παραβιάστηκε η εστία της) από τον Ιανουάριο που πήρε τη σκυτάλη από τον Φρανκ Λάμπαρντ και να είναι πρώτη σε αυτή την κατηγορία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μάλιστα, σε αυτό το ονειρεμένο για αυτόν τρίμηνο, ο Τούχελ έχει πάρει το σκαλπ κορυφαίων ονομάτων της προπονητικής, αφού έχει νικήσει τους Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ, Ντιέγκο Σιμεόνε (2 φορές), Ζοζέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί έστω ένα γκολ η Τσέλσι σε αυτές τις έξι παραπάνω αναμετρήσεις!

ΤΑ 14 ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Η ΤΣΕΛΣΙ ΕΠΙ ΤΟΥΧΕΛ:

27/1/21: Τσέλσι - Γουλβς 0-0 (Premier League)

31/1/21: Τσέλσι - Μπέρνλι 2-0 (Premier League)

4/2/21: Τότεναμ - Τσέλσι 0-1 (Premier League)

11/2/21: Μπάρνλεϊ - Τσέλσι 0-1 (FA Cup)

15/2/21: Τσέλσι - Νιούκαστλ 2-0 (Premier League)

23/2/21: Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 0-1 (Champions League)

28/2/21: Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 (Premier League)

4/3/21: Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-1 (Premier League)

8/3/21: Τσέλσι - Έβερτον 2-0 (Premier League)

13/3/21: Λιντς - Τσέλσι 0-0 (Premier League)

17/3/21: Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (Champions League)

21/3/21: Τσέλσι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0 (FA Cup)

7/4/21: Πόρτο - Τσέλσι 0-2 (Champions League)

17/4/21: Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (FA Cup)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Adam Davy/Associated Press

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ