ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Στα σχοινιά ο Λάμπαρντ, τρεις οι βασικοί υποψήφιοι για διάδοχοί του

O τεχνικός της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ, κατά τή διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος των Λονδρέζων κόντρα στην Λέστερ
O τεχνικός της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ, κατά τή διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος των Λονδρέζων κόντρα στην Λέστερ Ⓒ 2021 MICHAEL REGAN/ASSOCIATED PRESS

Η ήττα από την Λέστερ, έκτη στη φετινή Premier League, έχει φέρει τον Φρανκ Λάμπαρντ ένα βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου, με τη διοίκηση της Τσέλσι να εξετάζει ήδη τρεις Γερμανόφωνους τεχνικούς για την επόμενη ημέρα στον πάγκο.

Λύγισε από την πίεση που δεν ήθελε αλλά που -μοιραία λόγω λόγω εντυπωσιακής εκκίνησης- της φόρτωσαν. Ο λόγος για την Τσέλσι, η οποία μετά τις περίφημες δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ οπου την έχρισε φαβορί για τον τίτλο έχει χάσει περισσότερα ματς από όσα έχουν χάσει μαζί οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ και Λέστερ, με την ουραγό Σέφιλντ να είναι η μοναδική με περισσότερες ήττες τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Το τελευταίο πικρό ποτήρι οι φίλοι της ομάδας του δυτικού Λονδίνου το γεύτηκαν το βράδυ της Τρίτης, με την Τσέλσι να παρουσιάζεε αποκαρδιωτική εικόνα, ειδικά στον τομέα της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της παραγωγής φάσεων, και να γνωρίζει την ήττα με κάτω τα χέρια, 0-2 εκτός έδρας απο την Λέστερ για την 18η αγωνιστική της Premier League, που την έριξε στην 8η θέση και στο -9 από την κορυφή.

Όλα αυτά και ενώ το περασμένο καλοκαίρι ο Λάμπαρντ είδε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να τον στηρίζει έμπρακτα (για να τον επιβραβεύσει για την περυσινή σεζόν του όπου αν και είχε πολλούς νεαρούς παίκτες στη διάθεσή του οδήγησε την ομάδα στην 4η θέση και στο Champions League) βγάζοντας 230 εκατομύρια λίρες από το ταμείο της ομάδας για μεταγραφές, με τον "Λαμπς" να αρχίζει πλέον να αισθάνεται έντονη πίεση για τη θέση του.

Όχι αδικαιολόγητα, με τα αγγλικά ΜΜΕ να εκτιμούν πως έχουν σχεδόν καεί όλες οι ζωές του και θα χρειαστεί από εδώ και πέρα τιτάνιο αγώνα και μόνο θετικά αποτελέσματα για να μπορέσει να προστατεύσει τη θέση του.

Μέχρ να ηρεμήσει πάντως, τα ονόματα των υποψηφίων διαδόχων θα είναι υποχρεωμένος να τα έχει πάνω από το κεφάλι του, με την "Daiy Mail" να αναφέρει πως οι διοικούντες τον σύλλογο σκέφτονται να εφαρμόσουν ένα μοντέλο αλά Κλοπ στην Λίβερπουλ, να εμπιστευτούν δηλαδή έναν Γερμανόφωνο τεχνικό που θα λειτουργεί εκτός από προπονητής και ως ποδοσφαιρικός διευθυντής και θα έχει λογο για τους παίκτες που θα έρχονται και θα φεύγουν από το "Στάμφορντ Μπριτζ".

Η εθνικότητα δεν είναι τυχαία καθώς ένα μεγάλο στοίχημα για την Τσέλσι είναι και οι Βέρνερ και Χάβερτς που διανύουν παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος, με τον πρώην φορ της Λειψίας να έχει μάλιστα κοστίσει 53 εκατομμύρια λίρες και το άλλοτε παιδί-θαύμα της Λεβερκούζεν κοντα΄στα 90 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο, ο Τόμας Τούχελ που έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και ο προπονητής της Λειψίας, Τζούλιαν Νάγκελσμαν είναι στο πρώτο πλάνο ενώ υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και για τον Αυστριακό Ραλφ Χάσενχουτλ που κάνει εξαιρετική δουλειά στην Σαουθάμπτον την τελευταία διετία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι τελικός για τον Φρανκ Λάμπαρντ, του οποίου η επιβίωση στο σύλλογο εξαρτάται τόσο από τα αποτελέσματα όσο και από την εικόνα της ομάδας.

Photo Credits: Michael Regan/Pool via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ