CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Στους 16 Τσέλσι και Σεβίλλη

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ του Χάντσον-Οντόι κόντρα στη Ρεν
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν το γκολ του Χάντσον-Οντόι AP PHOTO/DAVID VINCENT

Η Τσέλσι και η Σεβίλλη νίκησαν στις καθυστερήσεις με το ίδιο σκορ (1-2) εκτός έδρας τις Ρεν και Κρασνοντάρ και έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στους 16 του Champions League.

Το γκολ του Χάντσον-Οντόι άνοιξε το δρόμο στην Τσέλσι για να φύγει με τη νίκη από το Ροαζόν Παρκ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Μέισον Μάουντ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον σκόρερ, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά και πλάσαρε ιδανικά τον Γκομίς.

Η Ρεν δεν ήταν κακή ενώ έπεσε και στον εξαιρετικό γκολκίπερ της Τσέλσι, Μεντί. Ο Γκιρασί στο 85ο λεπτό με το κεφάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ τον νίκησε και ισοφάρισε σε 1-1.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ. Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου η ομάδα του Λονδίνου πανηγύρισε τη νίκη.

Ο Ζιγές έβγαλε μόνο του τον Βέρνερ, ο Γκομίς τον νίκησε, αλλά από την απόκρουση μπάλα σηκώθηκε ψηλά.

Ο Ζιρού με εξαιρετικό άλμα και κεφαλιά χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην Τσέλσι.

ΡΕΝ (Ζιλιάν Στεφάν): Γκομίς, Τραορέ, Ντα Σιλβά, Νιαμσί, Τριφέρ (86' Μαουασά), Μπουριζό, Ενζονζί, Καμαβινγκά (72' Γκρενιέ), Ντοκού (86' Γκμποό), Λεά Σιλικί (63' Ντελ Καστιγιό), Γκιρασί (86' Νιάνγκ).

ΤΣΕΛΣΙ (Φρανκ Λάμπαρντ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76' Χάβερτς), Χάντσον-Οντόι (75' Ζιγές), Μάουντ (68' Καντέ), Έιμπραχαμ (69' Ζιρού), Βέρνερ (90+2' Τζέιμς).

Η Σεβίλλη μπήκε πολύ δυνατά στο Κρασνοντάρ και άνοιξε το σκορ μόλις με τον Ίβαν Ράκιτιτς, ο οποίος έπιασε το σουτ μετά το σκάσιμο της μπάλας και νίκησε τον Γκορόντοβ.

Η ρωσική ομάδα, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και προειδοποίησε με το δοκάρι του Καμπελά. Κι αφού οι Ανδαλουσιάνοι δεν άκουσαν το καμπανάκι δέχτηκε την ισοφάριση από τον Βάντερσον στο 55ο λεπτό.

Το κερασούκι στην τούρτα έβαλε ο Μουνίρ, ο οποίος στο 90+5' σφράγισε τη νίκη (1-2) και την πρόκριση της ισπανικής ομάδας.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Μουσάεβ): Γκορόντοβ, Σμολίνκοβ, Μαρτινόβιτς, Κάιο, Ραμίρες, Γκαζίνσκι, Καμπελά (85' Ούτκιν), Όλσον (67' Φιλένα), Σουλεϊμάνοβ (46' Βάντερσον), Κλάεσον (84' Τσέρνοβ), Μπεργκ (67' Άρι).

ΣΕΒΙΛΛΗ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Βάτσλικ, Κουντέ, Γκούντελι, Ντιέγκο Κάρλος, Εσκουδέρο (λ.τρ. Ρέκικ), Όσκαρ(53' Χορδάν) , Φερνάντο, Ράκιτιτς (61' Τόρες), Μουνίρ, Οκάμπος (72' Ιντρίσι), Ντε Γιονγκ (72' Εν-Νεσίρι).

Η Τσέλσι και η Σεβίλλη έγιναν οι δύο πρώτες χρονικά ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση (16) της διοργάνωσης. Στην επόμενη (5η) αγωνιστική κοντράρονται στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν για την πρώτη θέση.

Η τρίτη θέση και η έξοδος στο Europa League θα παικτεί ανάμεσα στη Ρεν και την Κρασνοντάρ. Οι πρωτάρες (παρθενική συμμετοχή σε ομίλους) δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη, ωστόσο επιδιώκουν τη συνέχιση της ευρωπαϊκής τους περιπέτειας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Κρασνοντάρ - Σεβίλλη 1-2 (55' Βάντερσον / 4' Ράκιτιτς, 90+5' Μουνίρ)

Ρεν - Τσέλσι 1-2 (85' Γκιρασί / 22' Χάντσον-Οντόι, 90+1' Ζιρού)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 10 (9-1)

2. Σεβίλλη 10 (6-3)

3. Κρασνοντάρ 1 (4-10)

4. Ρεν 1 (1-7)

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/12)

Κρασνοντάρ - Ρεν

Σεβίλλη - Τσέλσι

Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8/12)

Ρεν - Σεβίλλη

Τσέλσι - Κρασνοντάρ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ