ΑΓΓΛΙΑ

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Δίκαια στον τελικό του FA Cup οι μπλε του Τούχελ

Ο Χακίμ Ζιγιές πανηγυρίζει το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι
Ο Χακίμ Ζιγιές πανηγυρίζει το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι © 2021 ADAM DAVY / ASSOCIATED PRESS

Η εξαιρετική Τσέλσι επιβλήθηκε 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι με σκόρερ τον Ζιγές και έκλεισε θέση στον τελικό του FA Cup στερώντας παράλληλα από τους πολίτες την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη σεζόν με τέσσερα τρόπαια στη συλλογή τους (VIDEO).

Το όνειρο του "κουαντράπλ" για την Μάντσεστερ Σίτι ξεθώριασε στο "Γουέμπλεϊ" το βράδυ του Σαββάτου (17/4). Η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ επικράτησε με 1-0 της σούπερ ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του FA Cup όπου που θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Λέστερ - Σαουθάμπτον που κοντράρονται στον "ναό του ποδοσφαίρου" την Κυριακή.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του ημιτελικού ήταν ο Χακίμ Ζιγές από υπέροχο σέρβις του Τίμο Βέρνερ στο 55ο λεπτό, με τους μπλε του Λονδίνου να εξασφαλίζουν έτσι τη συμμετοχή τους στον 15ο τελικό της ιστορίας τους στον αρχαιότερο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό θεσμό όπου και θα διεκδικήσουν το 9ο τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρωτευουσιάνοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία ενώ στις οκτώ τελευταίες φορές που έχουν φτάσει στους "4" του θεσμού, έχουν πανηγυρίσει τις 7 την πρόκριση στον τελικό.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο της γιγαντομαχίας στο "Γουέμπλεϊ" πέρασε αναίμακτα και για τις δύο ομάδες, μιας που σχεδόν εξουδετέρωσαν πλήρως η μία την άλλη. Οι Κέπα και Στέφεν έβγαλαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ούτε μία σημαντική επέμβαση, με τους μπλε του Τούχελ να έχουν 2 τελικές (καμία εντός εστίας) και τους γαλάζιους του Γκουαρδιόλα 3 (1 εντός εστίας).

Ουσιαστικά, η μοναδική φάση άξια αναφοράς καταγράφηκε στο 19' όταν το μονοκόμματο σουτ του Τσίλγουελ από πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή της Σίτι έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι, με τους τυπικά γηπεδούχους Λονδρέζους να βγάζουν πάντως καλύτερη εικόνα στο χορτάρι.

Κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, είχαν περισσότερες επικίνδυνες επισκέψεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου των αντιπάλων τους ενώ δεν επέτρεψαν (ειδικά στα πρώτα 35 λεπτά) στην Σίτι να επιβάλλει το δικό της ρυθμό και να έχει τον έλεγχο, δείγμα της πολύ σοβαρής δουλειάς που γίνεται στους μπλε από τότε που έγινε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία τους.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα ήταν καρμπόν με αυτή του του πρώτου 45λέπτου, ωστόσο στο 55' το ματς βγήκε από την ισορροπία του, με την ομάδα που έψαχνε πιο επίμονα και πιο ορθόδοξα το γκολ να ανταμείβεται. Αυτή ήταν η Τσέλσι, με τους τρεις παίκτες της επιθετικής γραμμή της να συνεργάζονται εξαιρετικά και να κρύβουν τη μπάλα από τους αντιπάλους τους.

Ο Μάουντ έβγαλε κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Βέρνερ ξεχύθηκε στον κενό χώρο με μεγάλη ταχύτητα από τα αριστερά, για να γυρίσει την κατάλληλη στιγμή με παράλλη πάσα στον Ζιγές που δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο τέρμα, όμως ο Στέφεν βγήκε έγκαιρα και τον έκοψε διορθώνοντας το χονδρό λάθος του Ρούμπεν Ντίας που είχε προηγηθεί, για να αποκτήσει στο τελευταίο ημίωρο έναν ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό το παιχνίδι.

Σε αυτό βοήθησε η άνοδος της Σίτι που πήρε τα ηνία όσον αφορά στην κατοχή και άσκησε πίεση στην αντίπαλό της κλείνοντάς την στα καρέ της, για να πλησιάσει μάλιστα στην ισοφάριση στο 69' από στημένη φάση. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ρόντρι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ρούμπεν Ντίας τη δεύτερη μέσα από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να έχει επιβάλλει πλήρως το παιχνίδι της και να παίζει στο μισό γήπεδο την Τσέλσι, ο Τούχελ απέσυρε από το 70' μέχρι το 79' και τους τρεις επιθετικούς του για να αντισταθεί στην ορμή των γαλάζιων του Μάντσεστερ, που από την πλευρά τους κέρδιζαν συνεχώς μέτρα αλλά αδυνατούσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά η μπάλα έφτασε αρκετές φορές μέσα στη περιοχή του Κέπα, όμως εκεί ήταν πολλά τα κορμιά των παικτών της Τσέλσι που δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να έχουν καθαρό πεδίο για να σκοπεύσουν, για να κρατήσουν έτσι το μηδέν στην εστία τους με ιδρώτα αλλά και σχέδιο και να πάρουν άξια το εισιτήριο για τον τελικό.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα (88' Ζουμά), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ, Ζιγές (79' Έμερσον), Βέρνερ (79' Χάβερτς), Μάουντ (70' Πούλισιτς)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο, Ρόντρι, Τόρες (64' Γκιουντογκάν), Ντε Μπράινε (48' Φόντεν), Στέρλινγκ, Ζεσούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Adam Davy/Associated Press

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ