PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς τιμώρησε τους μπλε, μεγάλο διπλό για τους Πολίτες

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς πανηγυρίζει γκολ στο Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι
Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς πανηγυρίζει γκολ στο Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ανώτερη στο παιχνίδι με την Τσέλσι και πήρε τη νίκη με γκολ του Γκαμπριέλ Ζεσούς, που στο 53ο λεπτό τιμώρησε την αμυντική προσέγγιση των μπλε.

Το διπλό σ' ένα μεγάλο παιχνίδι πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι Πολίτες επικράτησαν 1-0 της Τσέλσι με τον Ζεσούς να σκοράρει στο 53' και να τιμωρεί την αμυντική προσέγγιση των μπλε. Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Τούχελ, ενώ στους 13 πόντους έφτασε η Σίτι. Ο Γκουαρδιόλα πήρε την 221η νίκη του ως προπονητής της Σίτι και έχει τις περισσότερες από κάθε προπονητή των Πολιτών.

Η Μάντσεστερ Σίτι απ' τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκε δυνατά με διάθεση να πιέσει και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Απ' την άλλη, η Τσέλσι φρόντιζε να είναι περισσότερη προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα και επιχειρούσε κυρίως να παίξει στην κόντρα επίθεση.

Οι φάσεις στο πρώτο μέρος δεν ήταν αρκετές, με τους Πολίτες βέβαια όσο κυλούσαν τα λεπτά να αυξάνουν την πίεσή τους. Απ' την άλλη, οι μπλε δεν έδειχναν διάθεση να ξεμυτίσουν. Στο 39' η Σίτι απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Ντε Μπρόινε, ενώ ο Ζεσούς δεν κατάφερε να σουτάρει καλά στο 41' έπειτα από την μπαλιά του Φόντεν.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το γκολ που θα την βάλει μπροστά. Στο 48ο λεπτό ο Γκρίλις έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 53' η Σίτι κατάφερε να αποκτήσει το προβάδισμα. Ο Κανσέλο έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Ζεσούς, ο οποίος γύρισε το κορμί του στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Ζορζίνιο και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Τσέλσι μετά το γκολ που έχει δεχθεί ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, είναι πιο επιθετική και έψαχνε το 1-1.Πάντως, η Σίτι έγινε επικίνδυνη και στο 61' με τον Τιάγκο Σίλβα να κόβει πάνω στην γραμμή το σουτ του Ζεσούς.

H Mάντσεστερ Σίτι όσο κυλούσαν τα λεπτά όχι απλώς διαχειριζόταν το παιχνίδι, αλλά έψαχνε και δεύτερο γκολ. Στο 79' ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε φάουλ, ο Λαπόρτ έκανε το πλασέ, ωστόσο αστόχησε. Στο 83' ο Γκρίλις βρέθηκε απέναντι απ' τον Μεντί, όμως ο κίπερ της Τσέλσι απέκρουσε. Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος και η Σίτι πανηγύρισε τη νίκη.

Τσέλσι: Μεντί, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αθπλικουέτα, Αλόνσο, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο (76' Λόφτους-Τσικ), Καντέ (60' Χάβερτς), Τζέιμς (29' Τιάγκο Σίλβα), Βέρνερ, Λουκάκου

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (81' Μαχρέζ), Ρόδρι, Φόντεν (87' Φερναντίνιο), Ζεσούς, Σίλβα, Γκρίλις (87' Στέρλινγκ)

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ