PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0: Χαμένες και οι δύο στη μάχη του "Μπριτζ"

Μονομαχία Ζιρού - Μαγκουάιρ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League
Μονομαχία Ζιρού - Μαγκουάιρ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League Ⓒ 2021 CLIVE ROSE/ASSOCIATED PRESS

Σε ένα ματς που είχε ένταση και καλό ρυθμό αλλά λίγες καθαρές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν μοιραία στο 0-0 για την 26η αγωνιστική της Premier League (VIDEOS).

Άσφαιρες ξανά! Λίγους μήνες μετά το άγονο 0-0 στο "Ολντ Τράφορντ" για τον πρώτο γύρο, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε στο αντίστοιχο παιχνίδι του δεύτερου γύρου για την 26η αγωνιστική της Premier League, σε μία αναμέτρηση που οι δύο ομάδες πήραν άριστα στο κομμάτι της τακτικής και της αναιχαίτισης του αντιπάλου αλλά χαμηλό βαθμό στην ικανότητα δημιουργίας φάσεων στο τρίτο μισό του γηπέδου.

Η Τσέλσι έμεινε για δεύτερο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη (μετά το 1-1 με την Σαουθάμπτον εκτός έδρας) και έχασε δύο σημαντικούς βαθμούς στη μάχη της τετράδας ενώ από την πλευρά της η Γιουνάιτεντ διεύρυνε σε 20 ματς το εκπληκτικό εκτός έδρας αήττητό της αλλά ταυτόχρονα είδε την απόσταση από την πρωτοπόρο Σίτι να πηγαίνει στους 12 βαθμούς.

Σημειώνεται πως αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των δύο ομάδων που δεν σκοράρουν σε κάποιο από τα δύο μεταξύ τους ραντεβού μεσα στη σεζόν για το πρωτάθλημα, κάτι που τους είχε ξανασυμβεί τη σεζόν 1921-22.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε σχεδόν απόλυτη αλληλοεξουδετέρωση, με το πρέσινγκ και των δύο ομάδων να γίνεται ψηλά και να είναι ασφυκτικό και τους χώρους για δημιουργία και ανάπτυξη να είναι δυσεύρετοι.

Η Τσέλσι απείλησε για πρώτη φορά στο 22' με το σουτ του Χάντσον-Οντόι που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι ενώ στο 36' ο Ζιρού δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε παίρνοντας κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Χάντσον-Οντόι και εκείνη έφυγε παράλληλα προς την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες περιόρισαν τα λάθη και σε συνδυασμό με το γρήγορο ρυθμό που εξακολουθούσε να έχει το ματς, χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Η μεγαλύτερη από πλευράς Λονδρέζων ηρθε στο 48' όταν πρώτα ο Ντε Χέα έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κοντινό σουτ του Ζιγές και κατόπιν ο Σο σταμάτησε με το σώμα του σουτ του Τζέιμς, με την Γιουνάιτεντ να αντέχει στο δύσκολο για αυτήν κομμάτι από το 46' μέχρι το 55' που κλείστηκε στα καρέ της και να απειλεί με τη σειρά της.

Τα σουτ των Γκρίνγουντ (61') και Φρεντ (68') νίκησαν τον Μεντί αλλά έφυγαν ελάχιστα έξω από την εστία του, ενώ στο 61' ο ΜακΤόμινεϊ επιχείρησε να χριστεί σκόρερ με σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Μεντί -αν και δεν είχε καλό οπτικό πεδίο- απέκρουσε με το σώμα.

Στο τελευταίο 20λεπτο, οι δύο ομάδες προάσπισαν εξαιρετικά την εστία τους και δεν επέτρεψαν στους Μεντί και Ντε Χέα να δεχτούν σημαντική απειλή, για να μείνει έτσι το 0-0 μέχρι το φινάλε που ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα βάσει της ισορροπίας που υπήρχε από την αρχή ως το φινάλε στη μάχη τακτικής του "Στάμφορντ Μπριτζ".

ΤΣΕΛΣΙ: Mεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Χάντσον-Οντόι (46' Ρις Τζέιμς), Κόβατσιτς, Καντέ, Τσίγουελ, Ζιγές (78' Βέρνερ), Μάουντ, Ζιρού (65' Πούλισιτς)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Φερνάντες, Ντάνιελ Τζέιμς, Γκρίνγουντ (79' Μαρσιάλ), Ράσφορντ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ 2-1 (30' Ντίας, 68' Στόουνς / 43' Αντόνιο)

Γουέστ Μπρομ - Μπράιτον 1-0 (11' Μπάρτλεϊ)

Λιντς - Άστον Βίλα 0-1 (5' Ελ Γκάζι)

Νιούκαστλ - Γουλβς 1-1 (52' Λασέλς / 73' Νέβες)

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Κρίσταλ Πάλας - Φούλαμ 0-0

Λέστερ - Άρσεναλ 1-3 (8' Τίλεμανς / 39' Νταβίντ Λουίζ, 45+2' πεν. Λακαζέτ, 52' Πεπέ)

Τότεναμ - Μπέρνλι 4-0 (2' 55' Μπέιλ, 15' Κέιν, 31' Μόουρα)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Σέφιλντ - Λίβερπουλ (21:15)

Δευτέρα 1 Μαρτίου

Έβερτον - Σαουθάμπτον (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Clive Rose/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ