PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Λιντς 3-1: Συνέχεια στο αήττητο σερί με ανατροπή

Ο Ζουμά πανηγυρίζει με τους παίκτες της Τσέλσι το δεύτερο γκολ επί της Λιντς στις 5 Δεκεμβρίου για την Premier League.
Ο Ζουμά πανηγυρίζει με τους παίκτες της Τσέλσι το δεύτερο γκολ επί της Λιντς MATTHEW CHILDS/POOL VIA AP

Η Τσέλσι, η οποία έχει να ηττηθεί από τον Σεπτέμβριο, συνέχισε με νίκη απέναντι στην Λιντς με 3-1. Τα γκολ των μπλε πέτυχαν οι Ζιρού, Ζουμά και Πούλισιτς. Προηγήθηκαν με τον Μπάμφορντ οι φιλοξενούμενοι.

Η Τσέλσι επικράτησε 3-1 της Λιντς με ανατροπή και κατάφερε να πατήσει στην κορυφή της Premier League, έστω και με ματς περισσότερο. Οι μπλε, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο και να φτάσουν τους 22 πόντους. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ παραμένει αήττητη από τις 29 Σεπτεμβρίου όταν είχε ηττηθεί στα πέναλτι από την Τότεναμ για το Λιγκ Καπ.

Η Λιντς άνοιξε το σκορ από νωρίς, συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Σε μία γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων και μετά από μία καταπληκτική πάσα του Φίλιπς στον χώρο έγινε το 0-1 από τον Μπάμφορντ που τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Μεντί.

Στο 9' η Τσέλσι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να απαντήσει. Το κόρνερ εκτελέστηκε ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Βέρνερ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε κενή εστία. Στο 22' ο Γάλλος στράικερ απείλησε εκ νέου με ένα σουτ μετά από το λάθος του Μελιέ.

Τελικά, στο 27ο λεπτό οι μπλε έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Τζέιμς από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα και ο Ζιρού από κοντά άπλωσε το πόδι του για να γράψει το 1-1. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Η Τσέλσι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο, κρατώντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να φτιάξει ευκαιρίες. Οι μπλε απέκτησαν το προβάδισμα στο 61ο λεπτό. Ο Μάουντ εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Ζουμά σηκώθηκε, πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 2-1. Είχε προηγηθεί ένα λεπτό αργότερο τριπλή ευκαιρία με Ζιρού και Μάουντ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν. Στο 68' είχαν ευκαιρία με τον Ζιρού,ενώ στο 76ο λεπτό ο Βέρνερ που βρέθηκε απέναντι στον Μελιέ δεν κατάφερε να τον κερδίσει. Οι μπλε έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα στο 90+3'. Ο Βέρνερ βγήκε στην αντεπίθεση, βρήκε τον Πούλισιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Τσέλσι: Μεντί, Τζέιμς, Ζουμά, Σίλβα, Τσίλγουελ, Χάβερτς, Καντέ, Μάουντ (67' Κόβατσιτς), Ζίγιες (30' Πούλισιτς), Ζιρού (79' Έιμπραχαμ), Βέρνερ

Λιντς: Μελιέρ, Ντάλας, Κούπερ, Κοχ (9' Γιορέντε), Άιλινγκ, Αλιόσκι (69' Ροντρίγκο), Φίλιπς, Κλιχ, Ραφίνια, Χάρισον (57' Ποβέντα), Μπάμφορντ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου

Μπέρνλι - Έβερτον 1-1 (3' Μπρέιντι / 45+3' Κάλβερτ-Λιούιν)

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 2-0 (5' Στέρλινγκ, 26' πεν Ντε Μπράινε)

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (38' Σούτσεκ / 65' Πογκμπά, 68' Γκρίνγουντ, 78' Ράσφορντ)

Τσέλσι - Λιντς 3-1 (27' Ζιρού, 61' Ζουμά, 90+3' Πούλισιτς / 4' Μπάμφορντ)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

(14:00) Γουέστ Μπρομ - Κρίσταλ Πάλας

(16:15) Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λέστερ

(18:30) Τότεναμ - Άρσεναλ

(21:15) Λίβερπουλ - Γουλβς

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

(22:00) Μπράιτον - Σαουθάμπτον

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ