PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Λέστερ 2-1: Άλμα για Champions League και εκδίκηση

Chelsea's Jorginho, right, celebrates with Chelsea's Antonio Rudiger after scoring his side's second goal from penalty during the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge Stadium in London, Tuesday, May 18, 2021. (Catherine Ivill/Pool via AP)
Chelsea's Jorginho, right, celebrates with Chelsea's Antonio Rudiger after scoring his side's second goal from penalty during the English Premier League soccer match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge Stadium in London, Tuesday, May 18, 2021. (Catherine Ivill/Pool via AP) @ 2021 CATHERINE IVILL/ASSOCIATED PRESS

Μετά τον χαμένο τελικό στο Κύπελλο, η Τσέλσι βγήκε νικήτρια στον "τελικό" πρωταθλήματος επικρατώντας 2-1 της Λέστερ στο Λονδίνο και ανέβηκε στην 3η θέση, έχοντας πλέον την τύχη στα... πόδια της για να βγει στο Champions League (VIDEOS).

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και η Τσέλσι το σέρβιρε απλόχερα στην Λέστερ το βράδυ της Τρίτης. Τρία 24ωρα μετά την απώλεια του Κυπέλλου Αγγλίας με την ήττα με 1-0- στο "Γουέμπλεϊ", η ομάδα του Τόμας Τούχελ επιβλήθηκε 2-1 εκείνης του Μπρένταν Ρότζερς στο ματς της 37ης αγωνιστικής της Premier League και είναι πλέον το φαβορί για να αγωνιστεί στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου, μέσω της εισόδου της στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Μοναδική προϋπόθεση είναι να κάνει το καθήκον της την τελευταία αγωνιστική και να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Άστον Βίλα, προκειμένου να έχει το κεφάλι της ήσυχο και να μην κοιτάξει ποτέ πίσω για να δει τι θα κάνουν οι Λέστερ και Λίβερπουλ, αφήνοντάς τες να κονταροχτυπηθούν για το 4ο και τελευταίο μαγικό εισιτήριο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στα της αναμέτρησης του Λονδίνου, ο Τούχελ μπόρεσε να φτιάξει την ψυχολογία των παικτών του και να έχουν καλύτερη εικόνα σε όλο το πρώτο 45λεπτο έναντι της -μεθυσμένης ακόμα από ευτυχία- Λέστερ, με τον Τίμο Βέρνερ να βρίσκει μάλιστα δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα σε αυτό το διάστημα αλλά να βλέπει το VAR να του παίρνει τη μπουκιά μέσα από το στόμα.

Στο 22' δεν μέτρησε το γκολ του καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ενώ στο 35' η τεχνολογία είδε πως πριν σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, είχε χρησιμοποιήσει και το χέρι του.

Αυτό πάντως δεν πτόησε τους μπλε που βρήκαν το πολυπόθητο γκολ στο 47' από στημένη φάση. Εκτέλεση κόρνερ του Τσίλγουελ από τα αριστερά, ο Βάρντι γύρισε άθελά του τη μπάλα προς τα πίσω βρίσκοντάς την στο πρώτο δοκάρι και ο προωθημένος Ρίντιγκερ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σμάιχελ (1-0) για να πανηγυρίσει το 3ο γκολ της καριέρας του απέναντι στην Λέστερ από τα έξι συνολικά που έχει πετύχει.

Είκοσι λεπτά αργότερα, με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής Μάικ Ντιν έδειξε την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Βέρνερ μέσα στην αντίπαλη Λέστερ και ο σπεσιαλίστας Ζορζίνιο βγήκε νικητής στο μπρα ντε φερ του με την Δανό κίπερ της Λέστερ για να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του και να φτάσει τα 13 τέρματα στην Premier League εκ των οποίων τα 11 με εκτέλεση πέναλτι.

Στο 76' ο Ιχεανάτσο κατάφερε με όμορφο πλασέ να νικήσει τον Μεντί και να μειώσει σε 2-1 για να κάνει θρίλερ τα τελευταία 20+ λεπτά (έγινε ο παίκτης στην ιστορία της Premier League που μέσα σε μία σεζόν καταφέρνει να πετύχει γκολ και στις επτά ημέρες της εβδομάδας) ωστόσο ο Πέρεθ δεν μπόρεσε να κάνει το 2-2 στο 90' με σουτ από πλεονεκτική θέση και η νίκη χαμογέλασε αυτή τη φορά στην Τσέλσι.

Επιτυχία που της επέτρεψε να αναρριχηθεί στην 3η θέση και να ατενίζει το άμεσο μέλλον με αισιοδοξία έχοντας δύο ακόμα τελικούς μπροστά της: αυτόν με την Άστον Βίλα στην Premier League και το απόλυτο ραντεβού με την Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα (88' Ζουμά), Καντέ (32' Κόβατσιτς), Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Πούλισιτς, Μάουντ, Βέρνερ (90' Ζιρού)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Καστάν, Φοφανά, Σογιουντσού, Ολμπράιτον (67' Περέιρα),Τίλεμανς, Εντιντί, Τόμας, Πέρεθ, Μάντισον (60' Ιχεανάτσο), Βάρντι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 18 Μαΐου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 1-1 (15' Καβάνι / 76' Μπράιαν)

Σαουθάμπτον - Λιντς 0-2 (73' Μπάμφορντ, 90+5' Ρόμπερτς)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (50' Τροσάρ, 72' Γουέμπστερ, 76' Μπερν / 2' Γκιουντογκάν, 48' Φόντεν)

Τσέλσι - Λέστερ 2-1 (47' Ρίντιγκερ, 67' πεν. Ζορζίνιο / 77' Ιχεανάτσο)

Τετάρτη 19 Μαΐου

Έβερτον - Γουλβς (20:00)

Νιούκαστλ - Σέφιλντ

Τότεναμ - Άστον Βίλα

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ (21:00)

Μπέρνλι - Λίβερπουλ (22:15)

Γουέστ Μπρομ - Γουέστ Χαμ

Η βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Peter Cziiborra/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΛΕΣΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ