ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Φυλακίστηκε οπαδός για ρατσιστικά tweet εις βάρος φιλάθλων της Τότεναμ

Η σημαία της Τσέλσι
Η σημαία της Τσέλσι © 2017 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Ένοχος κρίθηκε 21χρονος οπαδός της Τσέλσι για ρατσιστικές αναρτήσεις στο Twitter εις βάρος φιλάθλων της Τότεναμ. Ο Νέιθαν Μπλαγκ αποδέχθηκε τις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ εβδομάδων.

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 21χρονος οπαδός της Τσέλσι, έπειτα από κατ' επανάληψη ρατσιστικών αναρτήσεων στο Twitter εις βάρος φιλάθλων της Τότεναμ. Ο Νέιθαν Μπλαγκ κρίθηκε ένοχος, αφού αποδέχθηκε τις επτά κατηγορίες για δημοσίευση προσβλητικών αναρτήσεων που έλαβαν χώρα από τις 29 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Τα ρατσιστικά tweet, στα οποία προχώρησε είχαν ως αποδέκτες τους οπαδούς της Τότεναμ, με τον Μπλαγκ να καταδικάζεται σε φυλάκιση οκτώ εβδομάδων. Μεταξύ των αναρτήσεών του υπήρχαν και φωτογραφίες από το Άουσβιτς, καθώς κι ενός άνδρα ο οποίος απεικονιζόταν να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο 21χρονος προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για "παιχνιδάκια μεταξύ φίλων". Ο δικαστής της περιφέρειας, Μάικλ Χάμιλτον δήλωσε πως τα tweets του 21χρονου ήταν "απεχθή και άκρως προσβλητικά. Ειλικρινά, το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων ήταν αξιοθρήνητο. Οι αναφορές στο ολοκαύτωμα και άλλα θέματα τέτοιου είδους δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν ως πλάκα".

Τα tweets του Μπλαγκ ερευνήθηκαν από την ομάδα ασφαλείας της Τσέλσι, η οποία τα διαβίβασε στην αστυνομία, αφού πρώτα εντοπίστηκαν από έναν οπαδό της Γουέστ Μπρομ. Ο 21χρονος, ο οποίος ήταν κάτοχος κάρτας διαρκείας, έχει έκτοτε αποκλειστεί από τον σύλλογο .

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ