ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Διάψευση Αμπράμοβιτς για τα έσοδα που θα έχει από την πώληση του συλλόγου

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παρακολουθεί ματς της Τσέλσι στην Premier League κόντρα στην Άρσεναλ | 22 Μαρτίου 2014
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παρακολουθεί ματς της Τσέλσι στην Premier League κόντρα στην Άρσεναλ | 22 Μαρτίου 2014 @2014 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Εκπρόσωπος του Ρομάν Αμπράμοβιτς δημοσιοποίησε τη θέση του Ρώσου μεγιστάνα για την πώληση της Τσέλσι και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που τον θέλουν να βάζει εμπόδια της τελευταίας στιγμής.

Η πλευρά του Ρομάν Αμπράμοβιτς προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών που ήθελαν τον Ρώσο μεγιστάνα να βάζει εμπόδια στην αγοραπωλησία της Τσέλσι.

Ο αγγλικός Τύπος υποστήριζε με διαφορετικά δημοσιεύματα ότι αρχικά ο μεγαλομέτοχος των "μπλε" αξίωσε 500.000.000 λίρες παραπάνω από τους τρεις υποψηφίους αγοραστές του συλλόγου και ότι ζήτησε πίσω τα χρήματα που του οφείλει η Τσέλσι από τον εσωτερικό δανεισμό της τελευταίας 20ετίας.

Εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς δημοσιοποίησε τη θέση του τελευταίου μέσω της ιστοσελίδας των πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου, στην οποία διαψεύδει τα παραπάνω και υποστηρίζει ότι "παρά το συνεχώς μεταβαλλόμενο κλίμα από την αρχική ανακοίνωση, παραμένει αφοσιωμένος στο να βρει τον καλύτερο θεματοφύλακα των μετοχών της Τσέλσι και να διασφαλίσει ότι τα έσοδα από την αγοραπωλησία θα καταλήξουν σε καλό σκοπό".

Στην εν λόγω τοποθέτηση αναφέρεται και ότι "ο κ. Αμπράμοβιτς δεν ζήτησε να του αποπληρωθεί κάποιο δάνειο" και ότι "αύξησε την τιμή του deal την τελευταία στιγμή". Επιπροσθέτως, εξηγείται η πολυπλοκότητα της διαδικασίας, στην οποία εμπλέκεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα πρέπει να δώσει κι αυτή το "πράσινο φως", από τη στιγμή που υπάρχουν οι γνωστές κυρώσεις εις βάρος του Αμπράμοβιτς από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, στην τοποθέτηση γίνεται σαφές ότι "η ομάδα του κ. Αμπράμοβιτς εντόπισε υψηλά ισταμένους από τα σώματα των Ηνωμένων Εθνών και από διάφορους μεγάλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, οι οποίοι έλαβαν εντολή για να σχηματιστεί ο Οργανισμός (σ.σ. της Τσέλσι) και να εκπονηθεί ένα πλάνο για τις δραστηριότητές του". Μέσω του συγκεκριμένου οργανισμού, ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης της Τσέλσι αναμένεται να διαθέσει τα περίπου 1.600.000.000 λίρες που του οφείλει ο σύλλογος και τα υπόλοιπα έσοδα από την πώληση των μετοχών του.

Το πλήρες κείμενο

"Δήλωση εκ μέρους του κ. Αμπράμοβιτς

Ύστερα από τη φημολογία στα ΜΜΕ σχετικά με την πώληση της Τσέλσι, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα κάτωθι σημεία...

Αρχικά, οι προθέσεις του κ. Αμπράμοβιτς σε σχέση με τη δωρεά των εσόδων από την πώληση της Τσέλσι σε φιλανθρωπίες δεν έχουν αλλάξει. Από την αρχική ανακοίνωση, το επιτελείο του κ. Αμπράμοβιτς εντόπισε υψηλά ισταμένους από τα σώματα των Ηνωμένων Εθνών και από διάφορους μεγάλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, οι οποίοι έλαβαν εντολή για να σχηματιστεί ο Οργανισμός (σ.σ. της Τσέλσι) και να εκπονηθεί ένα πλάνο για τις δραστηριότητές του. Ο ανεξάρτητος επικεφαλής ειδικός ήδη έχει κάνει συζητήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, παρουσιάζοντάς τους τη δομή και τα αρχικά πλάνα.

Ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει εμπλακεί σε αυτές τις διεργασίες, οι οποίες έχουν προχωρήσει ανεξάρτητα από ειδικούς με χρόνια εμπειρίας σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς.

Δεύτερον, ο κ. Αμπράμοβιτς δεν ζήτησε την αποπληρωμή δανείων -τέτοιοι ισχυρισμοί είναι εντελώς ψευδείς- όπως και οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Αμπράμοβιτς αύξησε την τιμή του συλλόγου την τελευταία στιγμή. Ως μέρος του στόχου του κ. Αμπράμοβιτς να βρει καλό θεματοφύλακα για την Τσέλσι, ενθάρρυνε κάθε υποψήφιο μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας να δεσμευτεί στην επένδυση στο σύλλογο, συμπεριλαμβανομένων των Ακαδημιών, της ομάδας γυναικών, των απαραιτήτων πλάνων ανακαίνισης του σταδίου καθώς και της διατήρησης της δουλειάς του Ιδρύματος της Τσέλσι.

Ύστερα από τις κυρώσεις και τους περαιτέρω περιορισμούς που επιβλήθηκαν στον κ. Αμπράμοβιτς από το Ηνωμένο Βασίλειο από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα πουληθεί ο σύλλογος, το δάνειο εμπίπτει στους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαιτεί επιπρόσθετες εγκρίσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι πόροι θα 'παγώσουν' και θα υπόκεινται σε νομικές διεργασίες από τις αρχές. Αυτά τα έσοδα παραμένουν στη διάθεση του Ιδρύματος. Η κυβέρνηση είναι σε γνώση αυτών των περιορισμών, όπως και των νομικών επιπλοκών.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, ο κ. Αμπράμοβιτς δεν έχει πρόσβαση ή έλεγχο αυτών των πόρων και δεν θα έχει πρόσβαση ή έλεγχο αυτών των πόρων έπειτα από την πώληση. Παρά το συνεχώς μεταβαλλόμενο κλίμα από την αρχική ανακοίνωση, παραμένει αφοσιωμένος στο να βρει τον καλύτερο θεματοφύλακα των μετοχών της Τσέλσι και να διασφαλίσει ότι τα έσοδα από την αγοραπωλησία θα καταλήξουν σε καλό σκοπό

Εκπρόσωπος του κ. Αμπράμοβιτς".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ