CHAMPIONS LEAGUE

Τσέφεριν: "Έχουμε μία υπέροχη ιδέα για το Champions League, χαρούμενος που αλλάξαμε τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο Πέρεθ υποψιάζεται πιθανό "δάκτυλο" της UEFA πίσω από τη δημοσίευση των ηχητικών, ως εκδίκηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα.
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο Πέρεθ υποψιάζεται πιθανό "δάκτυλο" της UEFA πίσω από τη δημοσίευση των ηχητικών, ως εκδίκηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα. Ⓒ 2021 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με το πώς εξελίχθηκε το φετινό Champions League και ανέφερε ακόμα πως υπάρχει μια υπέροχη ιδέα για τον θεσμό.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε σε συνέντευξή του στην "AS" πολύ ικανοποιημένος με το πώς εξελίχθηκε το φετινό Champions League, ενώ έχει εντυπωσιαστεί με όσα έχει πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, είπε ότι αισθάνεται χαρούμενος που άλλαξε ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ και πρόσθεσε πως υπάρχει μια υπέροχη ιδέα που ακόμα δεν μπορεί να τη μοιραστεί.

"Θα πρέπει να τους ρωτήσουμε πώς είναι δυνατόν. Για μένα, ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στην ιστορία είναι ο Μπενζεμά. Είναι ένας απίστευτος παίκτης. Και έχουν τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερα παίζει. Είναι μια έμπειρη ομάδα Θα μπορούσες να πεις ότι είχε λίγη τύχη σε κάποια παιχνίδια, αλλά μπορείς να είσαι τυχερός μόνο σε ένα, όχι σε όλα", τόνισε.

"Το Champions League είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση στο ποδόσφαιρο και η καλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Και όταν παρακολουθείς αυτούς τους αγώνες, είναι απίστευτο. Είμαι χαρούμενος που αλλάξαμε τον κανόνα των εκτός έδρας γκολ. Όταν το είπα μερικοί συνεργάτες μου, ανέφεραν ότι θα υπάρξουν περισσότερα ματς στα πέναλτι. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια και έτσι έχει φανεί. Οι αγώνες, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο ενδιαφέροντες. Οι σύλλογοι του Champions League είναι οι καλύτεροι και το παιχνίδι εκτός έδρας είναι σχεδόν το ίδιο με εκείνο εντός, οπότε ανυπομονώ για τον τελικό", είπε ακόμα

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρξει Final Four στο Champions League, τόνσε ότι είναι μια μακρινή επιλογή: "Θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα οδηγούσε σε λιγότερα παιχνίδια, αφού οι ημιτελικοί θα είχαν μόνο έναν γύρο. Αυτό σημαίνει επίσης λιγότερες εμπορικές ευκαιρίες για τους συλλόγους και τις τηλεοράσεις. Αλλά σκεφτόμαστε μία υπέροχη ιδέα, η οποία είναι πολύ νωρίς για να τη μοιραστούμε με το κοινό. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να την οριστικοποιήσουμε πριν μιλήσουμε γι' αυτήν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, αλλά χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο για να την αναπτύξουμε".

Για την European Super League και τις αντιδράσεις των φιλάθλων, ανέφερε: "Έχω βαρεθεί να μιλάω γι' αυτό, γιατί δεν υπάρχει πια, θα κατέστρεφε το ποδόσφαιρο. Όταν είδα την αντίδραση των Άγγλων φιλάθλων, εντυπωσιάστηκα. Οπαδοί από τη Γαλλία και τη Γερμανία δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα επειδή οι σύλλογοι τους δεν συμμετείχαν. Και με εξέπληξε λίγο η ήπια αντίδραση των ανθρώπων στην Ισπανία και την Ιταλία, αν και καταλαβαίνω. Μερικές φορές αυτά τα πράγματα πάνε λίγο πιο αργά σε ορισμένες χώρες, και δεδομένου ότι οι ιταλικές ομάδες και η Ατλέτικο εγκατέλειψαν γρήγορα το πρότζεκτ, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να υπάρξει πιο έντονη αντίδραση. Με εξέπληξε η έλλειψη αντίδρασης από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, που πάντα θεωρούσα δημοφιλή σύλλογο. Η Μπαρτσελόνα είναι γνωστή ως σύλλογος του λαού. Δεν ξέρω για πόσα μέλη μιλάμε, αλλά οι οπαδοί πήγαιναν στη Γενική Συνέλευση και έλεγαν τη γνώμη τους για τις αποφάσεις. Η αντίδρασή τους δεν ήταν πολύ έντονη".

Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ενέκρινε το πλάνο αναδιαμόρφωσης του Champions League με 36 ομάδες από το 2024. "Η προτεινόμενη μορφή είναι λίγο πιο περίπλοκη από το τρέχον μοντέλο, αλλά θα είναι πιο ανταγωνιστική και συναρπαστική, και νομίζω ότι θα είναι καλό για την ανταγωνιστική ισορροπία. Είναι ένα σύστημα πρωταθλήματος που πιστεύω ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το τρέχον".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ