ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Τσεχική Ομοσπονδία: "Ο Μπίτσαν έχει 821 γκολ, ο Ρονάλντο δεν είναι ο κορυφαίος σκόρερ"

Τσεχική Ομοσπονδία: "Ο Μπίτσαν έχει 821 γκολ, ο Ρονάλντο δεν είναι ο κορυφαίος σκόρερ"
Ο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια του αγώνα Γιουβέντους - Νάπολι, στον τελικό του ιταλικού Super Cup Ⓒ 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η τσεχική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και να ισχυριστεί πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία με 760 γκολ, αφού ο Γιόζεφ Μπίτσαν είχε βάλει 821.

Το βράδυ της Τετάρτης (20/1) ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στη νίκη (2-0) της Γιουβέντους επί της Νάπολι στον τελικό του ιταλικού Super Cup και έφτασε τα 760 γκολ στην καριέρα του, με αποτέλεσμα να αποτελέσει τον παίκτη με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ή μήπως όχι; Μία μέρα μετά, η τσεχική ομοσπονδία ποδοσφαίρου έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα που γνωρίζαμε. Η επιτροπή Ιστορίας και Στατιστικής της Τσεχικής FA κάθισε και προχώρησε σε έρευνα σχετικά με τον ακριβή αριθμό τερμάτων του Γιόζεφ Μπίτσαν, για τον οποίο ξέραμε πως σημείωσε στην καριέρα του 759 γκολ.

Όπως υποστηρίζουν, ο Τσέχος σημείωσε 821 τέρματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του από το 1931 έως το 1955).

"Αυτό σημαίνει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ακόμα ο καλύτερος σκόρερ στην ιστορία και πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ" ανέφερε η επιτροπή Ιστορίας και Στατιστικής της τσεχικής ομοσπονδίας.

Ο Μπίτσαν, υπενθυμίζεται, γεννήθηκε το 1913 και πέθανε το 2001 , με καριέρα σε Ραπίντ Βιέννης, Αντμίρα, Σλάβια Πράγας, Βιτκόβιτσε, Χράντετς Κράλοβε και Ντινάμο Πράγας, ενώ σε εθνικό επίπεδο είχε φορέσεις τις φανέλες των εθνικών Αυστρίας και Τσεχοσλοβακίας.

Ο Ρονάλντο έβαλε τα 450 με τη φανέλα της Ρεάλ, τα 118 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα 102 με την εθνική Πορτογαλίας, τα 76 με τη Γιουβέντους, ενώ πέντε είχε με τη Σπόρτινγκ, ομάδα από την οποία ξεκίνησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ⓒ 2021 Luca Bruno/Associated Press

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ