LIGUE 1

Τρουά - Λιόν 0-1: Χρυσό τρίποντο από την άσπρη βούλα

Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για την Ligue 1 | 9 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Λιόν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για την Ligue 1 | 9 Ιανουαρίου 2022 © 2022 LAURENT CIPRIANI/AP IMAGES

Η Λιόν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Τρουά επικρατώντας με 1-0 και διατήρησε τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη, μειώνοντας στους πέντε πόντους τη διαφορά της από την 5η θέση της βαθμολογίας.

Μία εβδομάδα μετά την ισοπαλία που απέσπασε απέναντι στην ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, Παρί Σεν Ζερμέν (101), η Λιόν φρόντισε να δείξει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο και... φεγγάρι αφού έκανε το καθήκον της και δεν στραβοπάτησε στην έδρα της Τρουά για την 21η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι λιονέ ήταν καλύτεροι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης όμως δεν μπόρεσαν να φτιάξουν πολλές κλασικές ευκαιρίες, για να χρειαστεί ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντεμπελέ στο 33ο λεπτό για να τους δώσει το χρυσό τρίποντο (0-1).

Το αποτέλεσμα αυτό επιτρέπει στην ομάδα του Πίτερ Μπος να παραμείνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αν και 10η στην κατάταξη (είναι στο -5 από την 5η Μονακό) ενώ στον αντίποδα η Τρουά έμεινε στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα γνωρίζοντας την 6η ήττα της στα οκτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος.

ΤΡΟΥΑ: Γκαλόν, Σαλμιέ, Ραμί, Πάλμερ-Μπράουν, Αμπντού, Ταρντιέ, Σαβαλερέν, Ριπάρ, Ντινγκομέ, Τσάμποστ (64' Ζιροντόν), Ροντρίγκες

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντα Σίλβα, Μπόατενγκ, Λουκεμπά, Ντουμπουά, Κακρέ, Γκιμαράες, Ενρίκε, Πακετά, Αουάρ (66' Σακίρι), Ντεμπελέ (81' Γκούστο)

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Ligue 1:

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ