VIRAL

Τρέλα για Μέσι: Φίλαθλος πλήρωσε μισό εκατομμύριο ευρώ για μια σπάνια κάρτα του

Φίλαθλοι της Αργεντινής σε λεωφορείο που έχει ως θέμα τον Λιονέλ Μέσι, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο | 14 Ιουνίου 2014
Φίλαθλοι της Αργεντινής σε λεωφορείο που έχει ως θέμα τον Λιονέλ Μέσι, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο | 14 Ιουνίου 2014 @2014 LEO CORREA/AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι είναι τόσο αγαπητός στο φίλαθλο κοινό ώστε να βρεθεί κάποιος φαν του να δαπανήσει σχεδόν 500.000 ευρώ για να αποκτήσει μια σπάνια κάρτα του.

Οι κάρτες και τα αυτοκόλλητα αποτελούν αντικείμενο λατρείας για συλλέκτες από όλο τον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για γνωστές φυσιογνωμίες σε σπάνιες εκδόσεις τους.

Αυτό φυσικά ισχύει και στο ποδόσφαιρο, με την ισπανική εφημερίδα Marca να αποκαλύπτει ότι ένας φίλος του ποδοσφαίρου και φαν του Λιονέλ Μέσι δεν λογάριασε τα χρήματα, με τα αποτέλεσμα να δώσει 522.000 δολάρια (σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ) για να αποκτήσει μια κάρτα του Pulga.

Πρόκειται για την έκδοση της Panini από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας του 2014 όπου ο Μέσι απεικονίζεται με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, με τον φανατικό συλλέκτη να αποκτά το συγκεκριμένο "λάφυρο" μέσω της Goldin, που είναι ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε ηλεκτρονικές δημοπρασιές.

Η μπροστινή πλευρά της συλλεκτικής κάρτας του Μέσι, με τη φανέλα της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2014
Η μπροστινή πλευρά της συλλεκτικής κάρτας του Μέσι, με τη φανέλα της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2014

Η εν λόγω δημοπρασία έχει και άλλες συλλεκτικές κάρτες με τον Μέσι (υπάρχει πχ μία όπου είναι από τη σεζόν 2004-05 στην Μπαρτσελόνα, με την αξία της να ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ αλλά και μία άλλη με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, υπογεγραμμένη από τον Pulga), ωστόσο για τη συγκεκριμένη υπήρχε λόγος που η τιμή της εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Η πίσω πλευρά της συλλεκτικής κάρτας του Μέσι, με τη φανέλα της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2014
Η πίσω πλευρά της συλλεκτικής κάρτας του Μέσι, με τη φανέλα της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2014

Αυτός είναι πως υπάρχουν μόνο δέκα τέτοιες σε όλο τον κόσμο και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο δύο, από την περίοδο που ο Μέσι κυνηγούσε στα γήπεδα της Βραζιλίας το ιερό δισκοπότηρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

TAGS VIRAL ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ