SUPER LIG

Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε 3-1: Ο Μπακασέτας σημείωσε τα γκολ της ανατροπής κόντρα στον Πέλκα

Ο Τάσος Μπακασέτας της Τράμπζονσπορ πανηγυρίζει με τον Άντονι Νουακαέμε γκολ κόντρα στη Μόλντε για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
Ο Τάσος Μπακασέτας της Τράμπζονσπορ πανηγυρίζει με τον Άντονι Νουακαέμε γκολ κόντρα στη Μόλντε για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 © 2021 ASSOCIATED PRESS

Ο Τάσος Μπακασέτας σημείωσε δύο γκολ στη νίκη της Τράμπζονσπορ με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε για το ντέρμπι κορυφής της  Süper Lig. Ο Μανώλης Σιώπης πέρασε ως αλλαγή για τους γηπεδούχους και ο Δημήτρης Πέλκας για τους φιλοξενούμενους.

Η Τράμπζονσπορ είναι η νέα πρωτοπόρος της Süper Lig, αφού πήρε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής κόντρα στη Φενέρμπαχτσε με 2-1, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τάσο Μπακασέτα.

Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε δύο γκολ και ηγήθηκε της ανατροπής των γηπεδούχων στον αγώνα, φτάνοντας τα επτά στη φετινή σεζόν.


Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Δημήτρη Πέλκα στον πάγκο, όμως βρήκαν μόλις στο 3' το γκολ με τον Ντιέγκο Ρόσι. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στα πρώτα λεπτά, μέχρι να έρθει η φάση του 23' που έκρινε τα πάντα. Ο Μιν Τζάε Κιμ πρόλαβε τον Τζανινί πριν μπει στην αντίπαλη περιοχή σε μία αντεπίθεση, αλλά με αντίτιμο δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από το φάουλ των γηπεδούχων, ο Μπακασέτας εκτέλεσε χαμηλά, πέρασε την μπάλα κάτω από το τείχος και με τη βοήθεια από την γκάφα του Αλτάι Μπαγιντίρ, έγραψε το 1-1.

Με παίκτη λιγότερο, η Τράμπζονσπορ απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και ήταν αυτή που έψαχνε περισσότερο το γκολ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε αντεπιθέσεις.

Η ομάδα του Αμπντουλάχ Αβτζί είχε καλές ευκαιρίες, ακόμα και δοκάρι, ενώ όταν στο 69' πέρασε ο Μανώλης Σιώπης, είχε και έναν παίκτη να καταστρέφει αποτελεσματικά τις επιθέσεις των παικτών του Βίτορ Περέιρα, όταν προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 2ο ημίχρονο.

Στο 82ο λεπτό σημειώθηκε ακόμα μια φάση που συζητήθηκε πολύ, αφού ο Ατίλα Σάλαϊ ανέτρεψε τον Αντρέας Κορνέλιους έξω από τη μικρή περιοχή, φάση που αρχικά έχασε ο διαιτητής. Η αλλαγή στην απόφαση ήρθε μέσω VAR, με τον Μπακασέτα να στήνει την μπάλα στη βούλα και να σκοράρει. Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός έτρεξε να πανηγυρίσει με τους φίλους της ομάδας του στο πέταλο το γκολ που τον έστειλε και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Ο Περέιρα έριξε στον αγώνα τον Πέλκα όσο η φάση εξεταζόταν στο video, όμως ο Έλληνας διεθνής δεν πρόλαβε να κάνει κάτι. Σε μία αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Γιουσούφ Σαν με περιπετειώδη τρόπο έκανε το 3-1 και "κλείδωσε" τη νίκη της Τράμπζονσπορ και μαζί την πρωτιά στον πίνακα της βαθμολογίας.

TAGS SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ