ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Νταμπλ η Μπεσίκτας, 2-0 την Αντάλιασπορ στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Βίντα πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι της Μπεσίκτας
Ο Βίντα πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε Ⓒ 2020 GIANNIS PAPANIKOS / ASSOCIATED PRESS

Τρεις μέρες μετά την κατάκτηση της Super Lig, η Μπεσίκτας έκανε το νταμπλ. Οι "μαύροι αετοί" κέρδισαν την Αντάλιασπορ με 2-0 στον τελικό του Κυπέλλου, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο μια σπουδαία σεζόν.

Την κατάκτηση του νταμπλ πανηγυρίζει από το βράδυ της Τρίτης 18 Μαΐου η Μπεσίκτας. Τρεις ημέρες μετά το τρόπαιο της Super Lig, οι "μαύροι αετοί" έκαναν δικό τους κι αυτό του Κυπέλλου Τουρκίας. Οι παίκτες του Σεργκέν Γιαλτσίν επικράτησαν της Αντάλιασπορ (2-0) στον τελικό της διοργάνωσης, βάζοντας ιδανικό επίλογο σε μια σπουδαία σεζόν.

Οι βάσεις για τη νίκη - τρόπαιο μπήκαν πολύ γρήγορα από την Μπεσίκτας. Μόλις στο 3' του τελικού, ο Τζοζέφ ντε Σόουζα βρήκε δίχτυα, ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ήρθε το δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τον Βαλτεντίν Ροζιέρ. Όσο κι αν προσπάθησε η Αντάλιασπορ για την ανατροπή (ή έστω τη μείωση του σκορ), δεν τα κατάφερε. Η άμυνα της Μπεσίκτας είχε "κλειδώσει" καλά τον Λούκας Ποντόλσκι, η μεσαία γραμμή έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό κι έτσι ήρθε η τελική επικράτηση.

Μία σεζόν που ξεκίνησε λοιπόν με τον χειρότερο τρόπο, με έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε ιδανικά για την ομάδα του Σεργκέν Γιαλτσίν, η οποία φέτος ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στην Τουρκία.

Εξάλλου, ο τελικός στιγματίστηκε από την επίθεση με πέτρες στο πούλμαν της Μπεσίκτας, κατά την άφιξη της αποστολής στο γήπεδο.

ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ: Μποφέν, Κουντριάσοφ, Σάρι, Νάλντο, Μπαλτσί (70' Σαμ), Σαχίν (79' Σαχίν), Οζμέρτ (46' Γιλμάζ), Φρέντι, Ποντόλσκι, Άμιλτον (79' Οργκίλ), Μπαϊρακντάρ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Γιουβακουράν, Βίντα, Ν'Σακαλά, Γουέιλιντον, Ροζιέρ, Χάτσινσον (78' Μένσα), Σόουζα, Ουισάλ (65' Τοκιούζ), Γκεζάλ (86' Γιλμάζ), Ν'Κουντού (Τιούρε), Λαρίν.

ⓒ 2020 Giannis Papanikos / Associated Press

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ