EURO 2020

Τουρκία - Μολδαβία 2-0: Φιλική νίκη πριν απ' το Euro 2020 με Γιλμάζ και Ουντέρ

Ο Μπουράκ Γιλμάζ πανηγυρίζει γκολ στο Τουρκία - Ολλανδία
Ο Μπουράκ Γιλμάζ πανηγυρίζει γκολ στο Τουρκία - Ολλανδία © 2021 MURAD SEZER/ASSOCIATED PRESS

Η Τουρκία επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας της για το Euro 2020 με τον Μπουράκ Γιλμάζ να σκοράρει στο 58' και τον Τσενγκίζ Ουντέρ στο 77'.

H Τουρκία μετράει αντίστροφα για το Euro 2020, καθώς στις 11 Ιουνίου (22:00) αντιμετωπίζει την Ιταλία στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης. Η ομάδα του Γκιουνές συνέχισε την προετοιμασία της με φιλικό απέναντι στη Μολδαβία, της οποίας επικράτησε 2-0.

Η Τούρκοι συνέχισαν αήττητοι στο τρίτο τους φιλικό (2-1 το Αζερμπαϊτζάν, 0-0 με τη Γουινέα) δείχνοντας καλό πρόσωπο. Το σκορ άνοιξε στο 58ο λεπτό ο Μπουράκ Γιλμάζ με ωραίο πλασέ, έπειτα από ασίστ με το τακουνάκι απ' τον Τσαλχάνογλου.

Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Τσενγκίζ Ουντέρ στο 77', ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Μολδαβών και βρήκε δίχτυα έπειτα από ωραία ντρίμπλα. Από τη Μολδαβία απουσίαζε ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Μεράς, Ντεμιράλ, Σογιούντσου, Τσέλικ, Γιοσούκλου, Τσαλχάνογλου, Τουφάν, Γιαζίτσι, Καραμάν, Γιλμάζ

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Τσελέαντιτς, Γιορντάν, Πόσματς, Ποτιρνίτσε, Αρχίρι, Αντόνιουτς, Ράτα, Άντον, Σπατάρου, Πλάτικα, Νταμασκάν

Νωρίτερα η Ελβετία, η οποία προετοιμάζεται επίσης για το EURO είχε εύκολο έργο απέναντι στο Λίχτενσταϊν επικρατώντας 7-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Γκαβράνοβιτς (19', 75', 79'), Φάσναχτ (46', 70'), Φρικ (αυτογκολ 57') και ο Φερνάντσες (85').

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ