ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ποινή φυλάκισης άνω των 1.000 ετών σε δύο άνδρες που κατηγόρησαν τη Φενέρμπαχτσε για στημένα το 2011

Σημαία με το σήμα της Φενερμπαχτσέ
Σημαία με το σήμα της Φενερμπαχτσέ PHOTO CREDITS: ASSOCIATED PRESS

Η Φενέρμπαχτσε δικαιώνεται δέκα χρόνια μετά για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στην Τουρκία του 2011, καθώς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης άνω των 1.000 ετών σε δύο άνδρες που κατήγγειλαν την ομάδα, ενώ είναι συνδεδεμένοι με τον Φετουλάχ Γκιουλέν και στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Δικαστήριο στην Τουρκία, επέβαλλε ποινή φυλάκισης άνω των 1000 ετών σε έναν πρώην διευθυντή μέσου ενημέρωσης και έναν πρώην αρχηγό της αστυνομίας, γιατί συνωμότησαν για να κατηγορήσουν την Φενέρμπαχτσε για στημένα παιχνίδια το 2011.

Στην αρχική του απόφαση, το δικαστήριο είχε επιβάλλει στον τότε πρόεδρο της ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ, ποινή φυλάκισης έξι ετών, ενώ η ομάδα τιμωρήθηκε με απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο σεζόν.

Ωστόσο, η υπόθεση άνοιξε ξανά από τις δικαστικές αρχές το 2016, καθώς υπήρχαν στοιχεία για συνωμοσία κατά της Φενέρ, από τους κατήγορους, οι οποίοι είχαν σύνδεση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο το τουρκικό κράτος κατηγορεί ως υποκινητή του πραξικοπήματος το 2016.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η ομάδα ήταν αθώα, καταδικάζοντας τον Χινταγιέτ Καρατσά, ιδρυτή της Samanyolu media group, εταιρεία μέσων ενημέρωσης η οποία έκλεισε από το κράτος σε ποινή φυλάκισης 1.406 ετών. Ο λόγος είναι ότι κατηγορήθηκε για τη δημιουργία των επίμαχων κλήσεων, αλλά και των αποδεικτικών εγγράφων.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος κατηγορείται ως "Γκιουλενιστής", καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2.170 χρόνων για πλαστογραφία εγγράφων και "συνωμοτική" κατηγορία κατά της Φενέρ.

Οι άνθρωποι της Φενέρ είδαν με καλό μάτι την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ανέφεραν ότι θα ακολουθήσουν τη νόμιμη δικαστική οδό, ώστε η ομάδα τους να αποζημιωθεί για οικονομική και ηθική ζημιά. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, το δικαστικό σώμα που έλαβε την αρχική απόφαση, έχει αποχωρήσει από τη χώρα.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ