ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τότι: "Στην εποχή μου παίζαμε ποδόσφαιρο από αγάπη, τώρα είναι επιχείρηση"

Ο Φραντσέσκο Τότι στην κλήρωση για το Champions League το 2017
Ο Φραντσέσκο Τότι στην κλήρωση για το Champions League το 2017 © 2017 CLAUDE PARIS / AP IMAGES

Ο θρύλος της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, μίλησε στην εφημερίδα Guardian για τα ρομαντικά χρόνια του ποδοσφαίρου στην εποχή του, τονίζοντας πως σήμερα οι παίκτες αγωνίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους και αντιμετωπίζουν το άθλημα ως μία επιχείρηση.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του, ο Φραντσέσκο Τότι αφιέρωσε ολόκληρη την καριέρα του και έμεινε αιώνια πιστός στη Ρόμα, την ομάδα που έκανε και τα πρώτα του βήματα. Ο θρύλος των τζαλορόσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian αναφέρθηκε στις διαφορές που έχει σήμερα το ποδόσφαιρο, συγκριτικά με την εποχή που αγωνιζόταν εκείνος.

"Όταν ξεκίνησα ήταν ένα ποδόσφαιρο φτιαγμένο από αγάπη. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε μια διαφορετική εποχή. Ήταν ένα ποδόσφαιρο φτιαγμένο από αγάπη και στοργή προς τους οπαδούς του. Έπαιξα 25 χρόνια για την ομάδα που υποστήριζα. Ήταν τόσο εύκολο για μένα να επιλέξω.

Είναι δύσκολο να το συγκρίνω με το σημερινό ποδόσφαιρο. Τώρα είναι δύσκολο, καθώς είναι περισσότερο μία επιχείρηση. Πηγαίνεις εκεί που σου δίνουν τα περισσότερα χρήματα και το καταλαβαίνω κι εγώ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην εμβληματικός αρχηγός των τζαλορόσι, ο οποίος εν συνεχεία μίλησε για την πρόταση της Ρεάλ το 2004.

"Φυσικά σκέφτηκα την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης. Υπήρξαν μέρες που ήμουν με το ένα πόδι στην Ισπανία και με το άλλο στη Ρώμη, το παραδέχομαι. Τότε, όπως έχω πει πολλές φορές, η επιλογή του να μείνω σπίτι έγινε με την καρδιά".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ