PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Τσέλσι 0-3: Οι μπλε μετέτρεψαν σε περίπατο το ντέρμπι

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τότεναμ στην Premier League
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τότεναμ στην Premier League @2021 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η Τσέλσι ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Τότεναμ και επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 3-0 εκτός έδρας στο ντέρμπι του Λονδίνου, για να πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Τσέλσι το κατ'ευφημισμό λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να είναι εντυπωσιακή στο δεύτερο ημίχρονο και να συντρίβει με 3-0 την συμπολίτισσα, για να ανέβει στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 5 αγωνιστικές.

Ο Τιάγκο Σίλβα άνοιξε το δρόμο για τον μπλε θρίαμβο με άπιαστη κεφαλιά στο 49' για να πάρει τη σκυτάλη οκτώ λεπτά αργότερα ο Ενγκολό Καντέ με σουτ εκτός περιοχής, ενώ η τελευταία πινελιά στον πανέμορφο καμβά που είχε την υπογραφή του Τόμας Τούχελ μπήκε από τον Ρίντιγκερ που νίκησε τον Λιορίς με διαγώνιο σουτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.


Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο του λονδρέζικου ντέρμπι είχε ρυθμό και ήταν γεμάτο από εντυπωσιακές μονομαχίες, ειδικά μέχρι το 35', όμως έλειπε η μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών (6 η κάθε μία) και μόλις μία τελική προσπάθεια από πλευράς Τσέλσι εντός της αντίπαλης εστίας (καμία η Τότεναμ).

Ωστόσο η εικόνα άλλαξε θεαματικά στο δεύτερο ημίχρονο, με την Τσέλσι να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της και να κατατροπώνει την Τότεναμ που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό που επέβαλλε η πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Μάρκος Αλόνσο απείλησε στο 47' αναγκάζοντας τον Λιορίς να αποκρούσει με δυσκολία σε κόρνερ και έστειλε ουσιαστικά μήνυμα για αυτό που θα ακολουθούσε στο 49'. Τότε, ο Ισπανός εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Τιάγκο Σίλβα κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τον Ντέλε Άλι για να πιάσει την καρφωτή κεφαλιά και να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γάλλου κίπερ.

Στο 57' ήρθε και το δεύτερο γκολ της Τσέλσι για να απλοποιήσει τα πράγματα για αυτήν, με τον Καντέ να δοκιμάζει συρτό σουτ εκτός περιοχής και τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα αντιπάλου, για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα αφού πρώτα είχε χτυπήσει στη ρίζα της αριστερής δοκού.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Τσέλσι έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ, με τους μπλε να βρίσκουν τελικά το 3-0 που δικαιούνταν απόλυτα βάσει της ολοκληρωτικής τους εμφάνισης στο δεύτερο ημίχρονο, στο 92ο λεπτό, με τον Βέρνερ να γίνεται δημιουργός και τον Ρίντιγκερ εκτελεστής, για να γράψει το μεγαλοπρεπές 3-0 που διατήρησε στην κορυφή το σύνολο του Τόμας Τούχελ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Έμερσον, Ρομέρο (83' Σάντσες), Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Χόιμπιεργκ, Λο Σέλσο (62' Χιλ), Εντομπελέ (62' Σκιπ) , Άλι, Κέιν, Σον

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μάουντ (46' Καντέ), Χάβερτς (70' Βέρνερ), Λουκάκου

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της 5ης αγωνιστικής:

Νιούκαστλ - Λιντς 1-1

Γουλβς - Μπρέντφορντ 0-2

Μπέρνλι - Άρσεναλ 0-1

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 3-0

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 0-0

Νόριτς - Γουότφορντ 1-3

Μπράιτον - Λέστερ 2-1

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Τότεναμ - Τσέλσι 0-3

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ