ΤΟΤΕΝΑΜ

Η Τότεναμ έχει εξαιτίας του Σον 11 εκατομμύρια οπαδούς στη Νότια Κορέα

Ο Σον της Τότεναμ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στη Γουέστ Χαμ
Ο Σον της Τότεναμ AP PHOTO/MATT DUNHAM, POOL

Η Τότεναμ έχει στο ρόστερ της από το 2015 έναν πολύτιμο ποδοσφαιριστή, τον Σον, ο οποίος σύμφωνα με έρευνα είναι ο λόγος που οι Spurs έχουν περισσότερους φίλους στη Νότια Κορέα απ' όσους στο Λονδίνο.

Ο Σον αποκτήθηκε από την Τότεναμ το καλοκαίρι του 2015, με τους Spurs να δίνουν στη Λεβερκούζεν για την απόκτησή του 22.000.000 ευρώ, ποσό που σίγουρα δεν καθρεφτίζει την τωρινή αξία του Κορεάτη ποδοσφαιριστή.

Πλέον αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της Premier League, εκτοξεύοντας τον αριθμό των φιλάθλων της αγγλικής ομάδας, αφού το 21% των Νοτιοκορεατών δήλωσαν για αγαπημένο τους κλαμπ στο εξωτερικό, την Τότεναμ, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 11.000.000 φιλάθλους.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen, οι Άγγλοι μετρούν περισσότερους οπαδούς στην χώρα καταγωγής του παίκτη, τη Νότια Κορέα, παρά στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι και η έδρα τους.

Δικαιολογημένα ωστόσο, οι αποδόσεις του 28χρονου φορ προκαλούν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος είναι λογικό να θέλει να κρατήσει Κορεάτη για τα επόμενα χρόνια στα Σπιρούνια. Το λένε οι αριθμοί, γι' αυτό ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με νούμερα.

Πρόκειται χωρίς υπερβολές για παίκτη ζωτικής σημασίας για τον αγγλικό σύλλογο, καθώς σε οκτώ ματς φέτος έχει πετύχει εννέα γκολ, ενώ σημείωσε και τέσσερις ασίστ. Συνολικά με τη φανέλα των σπιρουνιών μετράει σε 237 συμμετοχές, 94 γκολ και έχει μοιράσει 51 ασίστ.

Ο Σον μάλιστα, εκτοξεύτηκε μετά την απόδοσή του κόντρα στη Γουέστ Χαμ, από την 137η θέση, που βρισκόταν όταν πρωτοέφτασε στο Λονδίνο στην κατάταξη της Nielsen για τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως στην 25η.

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ