CHAMPIONS LEAGUE

Τότεναμ - Μαρσέιγ: Σοβαρά επεισόδια και πέντε συλλήψεις στο φινάλε του ματς, πειθαρχική έρευνα της UEFA για τους Γάλλους

Στιγμιότυπο από τις μάχες σώμα με σώμα των οπαδών της Τότεναμ και της Μαρσέιγ
Στιγμιότυπο από τις μάχες σώμα με σώμα των οπαδών της Τότεναμ και της Μαρσέιγ @ 2022 IAN WALTON / AP IMAGES

Ο αγώνας της Τότεναμ με τη Μαρσέιγ στο Λονδίνο στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Η αστυνομία συνέλαβε πέντε "πρωταγωνιστές" των επεισοδίων, ενώ η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τους φιλοξενούμενους.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα της Τότεναμ με τη Μαρσέιγ στο Βόρειο Λονδίνο, οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν σε σύγκρουση, ρίχνοντας αντικείμενα η μια προς την άλλη πλευρά, ενώ οι Γάλλοι οπαδοί αφαίρεσαν ένα πανό υπέρ της LGBTQ κοινότητας, το οποίο προκάλεσε και την παρέμβαση της αστυνομίας. Στον ίδιο αγώνα ο Τζόι Μπάρτον έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους οπαδούς των σπιρουνιών.

Μάλιστα οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν σε μια ευθεία, δημιουργώντας ένα φράγμα για να εμποδίσουν τους οπαδούς της Μαρσέιγ προς εκείνους της Τότεναμ, ενώ εκτοξευόντουσαν αντικείμενα. Από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας συνελήφθησαν πέντε άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Οι Φωκαείς ελέγχονται και από την UEFA, η οποία τον Ιούνιο τους είχε τιμωρήσει με αναστολή. Τότε, το πειθαρχικό όργανο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχε επιβάλει ποινή ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και 40 χιλιάδες ευρώ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΟΤΕΝΑΜ ΜΑΡΣΕΙΓ ΑΓΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ