PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3: Διαβολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Φρεντ πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League
Ο Φρεντ πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Τότεναμ για την Premier League © 2021 ADRIAN DENNIS/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Τότεναμ με ανατροπή, για να εδραιωθεί στην 2η θέση και να βγάλει εκτός τροχιάς Champions League τα σπιρούνια (VIDEOS).

Στο ματς του πρώτου γύρου η Τότεναμ είχε κονιορτοποιήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θριαβεύοντας με 6-1 όμως από τότε μοιάζει να έχει περάσει ένας... αιώνας και αυτό αποδείχτηκε και στην κόντρα των δύο ομάδων στον δεύτερο γύρο. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε δηλώσει πριν το ματς πως δεν το έβλεπαν οι παίκτες του ως ευκαιρίες για εκδίκηση, παρόλα αυτά την πήραν και μάλιστα γλυκιά.

Τα σπιρούνια προηγήθηκαν στο 40' με τον Σον, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι κόκκινοι διάβολοι ήταν πολύ καλύτεροι και με τρία γκολ που πέτυχαν πήραν σπουδαία νίκη με 3-1, επεκτείνοντας σε 23 ματς το αήττητο εκτός έδρας σερί τους στην Premier League (15 νίκες - 8 ισοπαλίες, τελευταία τους ήττα μακριά από τον Ολντ Τράφορντ τον Ιανουάριο του 2020 από την Λίβερπουλ) και υποχρεώνοντας ταυτόχρονα τον Μουρίνιο στην πρώτη εντός έδρας ήττα της προπονητικής καριέρας του απέναντί τους.

Μάλιστα, με το αποτέλεσμα αυτό όχι μόνο εδραιώθηκαν ακόμα περισσότερο στη 2η θέση μειώνοντας στους 11 πόντους τη διαφορά από την πρωτοπόρο Σίτι (έχουν και ματς λιγότερο) αλλά άφησαν την Τότεναμ στην 7η θέση και στο -6 από την 4η που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το νέο Champions League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

To πρώτο ημίωρο στο "Tottenham Hotspur Stadium" κύλησε χωρίς σχεδόν να γίνει τίποτα το αξιόλογο και με τις δύο ομάδες να αδυνατούν η κάθε μία να επιβάλλει το ρυθμό της, ωστόσο πριν πάνε στα αποδυτήρια Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το ματς είχε προλάβει να πάρει φωτιά από μία φάσή σε κάθε εστία.

Στο 33ο λεπτό ο Καβάνι δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Πογκμπά και εκτέλεσε τον Λορίς με πλασέ όμως το γκολ δεν το χάρηκε, με το VAR να τσεκάρει τη φάση και να τη "γυρίζει" πίσω αφού υπήρχε επιθετικό φάουλ του ΜακΤόμινεϊ στον Σον και τον διαιτητή Κάβαναγκ να βλέπει το μόνιτορ και να αποφασίζει να μη μετρήσει το τέρμα του Ουρουγουανού.

Μάλιστα στο 40' ήρθε και νέο "χτύπημα" για τους φιλοξενούμενους, με την Τότεναμ να βρίσκει δίχτυα στη δική της πρώτη τελικη προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο. Εντομπελέ, Κέιν και Μόουρα κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και ο Σον την περίμενε στο δευτερο δοκάρι για να νικήσει με κοντινό σουτ τον Χέντερσον για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση σε σύγκριση με το πρώτο όσον αφορά στο ρυθμό και στο θέαμα, αφου τα πάντα βελτιώθηκαν και όσον αφορά στις ισορροπίες, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει τα ηνία και μπαίνει στη θέση του οδηγού.

Από τα πρώτα λεπτά άρχισε να εντείνει την πίεσή της στα αντίπαλα καρέ και η δικαίωση ήρθε στο 59', όταν ο Λορίς σταμάτησε αρχικά το κοντινό σουτ του Καβάνι, δεν είχε όμως απάντηση και για τον Φρεντ που ακολουθούσε ως τρέιλερ και έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων (1-1).

Η συνέχεια βρήκε και τις δύο ομάδες να βγαίνουν μπροστά και να δημιουργούν φάσεις, με τους Χέντερσον και Λορίς να έχουν αρκετή δουλειά, ωστόσο η Γιουνάιτεντ έδειχνε εικόνα πιο δουλεμένης και οργανωμένης ομάδας και ήταν εκείνη που έφτασε σε δεύτερο γκολ που σήμανε και την ανατροπή στο 79'.

Οι Πογκμπά, Φερνάντες και Γκρίνγουντ συνεργάστηκαν από τα δεξιά και ο τελευταίος έβγαλε σέντρα-λουκούμι με το αριστερό, με τον Καβάνι να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Τότεναμ και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Λορίς (1-2).

Στο 85' ο Ουρουγουανός λίγο έλειψε να κάνει το 2-2 με αυτογκόλ όταν η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Χέντερσον σε προσπάθειά του να διώξει μέσα από τη μικρή περιοχή, για να έρθει τελικά το 3-1 για την Γιουνάιτεντ στο φινάλε των καθυστερήσεων.

Οι κόκκινοι διάβολοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στο κέντρο της άμυνας των Λονδρέζων και τα εξέθεσαν, με τον Πογκμπά να σερβίρει στον Γκρίνγουντ και τον νεαρό φορ να κάνει μαγική προσποίηση πριν νικήσει με δεξί σουτ τον Λορίς και διαμορφώσει το τελικό 3-1 για τους κόκκινους διαβόλους.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Οριέ, Ρόντον, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Εντομπελέ (78' Λαμέλα), Χόιμπιεργκ, Λο Σέλσο (61' Σισοκό), Μόουρα (82' Μπέιλ), Σον, Κέιν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Φερνάντες (90' Μάτιτς), Πογκμπά, Ράσφορντ (72' Γκρίνγουντ), Καβάνι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 9 Απριλίου

Φούλαμ - Γουλβς 0-1 (90+2' Τραορέ)

Σάββατο 10 Απριλίου

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς 1-2 (76' Τόρες / 42, 90+1' Ντάλας)

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 2-1 (57' Σαλάχ, 90+1' Αλεξάντερ Άρντολντ / 42' Γουότκινς)

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 1-4 (63' Μπεντέκε / 8' Χάβερτς, 10', 78' Πούλισικ, 30' Ζουμά)

Κυριακή 11 Απριλίου

Μπέρνλι - Νιούκαστλ 1-2 (18' Βίντρα / 59' Μέρφι, 64' Σεν-Μαξιμέν)

Γουέστ Χαμ - Λέστερ 3-2 (29' 44' Λίνγκαρντ, 48' Μπόουεν / 70' 90+1' Ιεανάτσο)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (40' Σον / 57' Φρεντ, 79' Καβάνι, 90+6' Γκρίνγουντ )

Σέφιλντ - Άρσεναλ (21:00)

Δευτέρα 12 Απριλίου

Γουέστ Μπρομ - Σαουθάμπτον (20:00)

Μπράιτον - Έβερτον (22:15)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: © 2021 Matthew Childs/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ